2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Halálra késeltek egy brit parlamenti képviselőt

Ezek oktatnak minket...

Egy férfi késsel többször megszúrt egy brit parlamenti képviselőt a délkelet-angliai Leigh-on-Sea kisváros metodista templomában, ahol David Amess éppen lakossági fogadóórát tartott - jelenti a Guardian. Egyelőre annyit tudni, hogy a tettes - akit a rendőrség gyorsan letartóztatott - egyedül volt, a gyanú szerint nem voltak segítői, a képviselőt pedig a helyszínen ellátták.

Az essexi rendőrség közleménye szerint a déli 12 után percekkel érkezett bejelentést követően gyorsan a helyszínre értek, a férfit ott tartóztatták le, a kés is nála volt. A rendőrség hangsúlyozza, hogy a tettesnek nem voltak társai és innentől nem jelent veszélyt.

A 69 éves Amess igazi parlamenti veterán, hiszen 1983 óta az alsóház tagja.

A kétezres években ez a negyedik hasonló késes támadás brit politikus ellen. Jo Cox munkáspárti képviselőnőt 2016-ban egy szélsőjobbos terrorista egy ilyen lakossági fogadóra előtt késelte halálra. Előtte 2010-ben a szintén munkáspárti Stephen Timms képviselőt szúrta meg kétszer egy radikalizálódott diák egy lakossági fórumon. 2000-ban történt a legvéresebb eset, amikor a liberális demokrata Nigel Jones választókerületi irodájába rontott be egy karddal felfegyverkezett támadó, aki halálra kaszabolta a politikus egyik, védelmére siető munkatársát.

Frissítés:

Belehalt sérüléseibe Sir David Amess, a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi képviselője, akit péntek délután ért késes támadás délkelet-angliai választókerületi irodájában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató