2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

The Sun: "Lengyel és magyar huligánok szélsőjobboldali szövetségben támadtak a rendőrökre"

Visítanak a britek...

A Sun cikk szerint: A lengyel huligánok szélsőjobboldali szövetségben egyesítették erőiket a magyar barátaikkal, hogy kegyetlenül megtámadják a rendőröket a világbajnoki selejtezőn.

A szurkolók a Wembley stadion vendégszektorában a hagyományos piros-fehér lengyel pólót viselve és az ország zászlaját lobogtatva mutatkoztak - írja a brit lap.

A FIFA, az FA és a Scotland Yard is azonnali vizsgálatot indított az aggasztó jelenetek miatt, amelyek az Anglia és Magyarország között 1-1-es döntetlennel végződött selejtező első tíz percét tarkították.

A brutális összecsapás, amelyben a rendőröket rúgásokkal és ütésekkel verték vissza, aggodalomra ad okot a Háromoroszlánosok következő, Albánia elleni hazai mérkőzésével kapcsolatban.

Úgy vélik, a két kelet-európai ország "rasszista verőemberei" szövetkeztek, hogy tiltakozzanak az angol játékosok térdre ereszkedése ellen.

Az egyik volt lengyel huligán, aki nem akarta magát megnevezni, azt mondta a Sun-nak:

"A lengyelek tömegesen vásároltak jegyet, és ha megnézzük a felvételeket, a lengyel huliganizmushoz kapcsolódó feliratokat láthatunk a hátukon. Az egyikük Zaglebie Sosnowiec-et ábrázoló kabátban volt, egy másikuk LKS Lodz kabátot viselt, egy másikuk pedig egy símaszkot húzott a fejére, a kapucnija elején pedig lengyel zászló volt látható. Láttam egy "történelmi horgonyt" is, az a lengyel ellenállás logója. Ezt csinálják, a két ország szurkolói együtt járják be Európát ezekre a hírhedt meccsekre, és balhét csinálnak" - mondta az informátoruk.



A lengyel szurkolók később a közösségi médiában dicsekedtek azzal, hogy

"összefogtak magyar testvéreikkel, hogy elkergessék a kutyákat a Wembley-ből".

Egy másik szurkoló hozzátette: "A magyar és a lengyel szurkolók között régóta fennálló jobboldali szövetség van. Őket a vallás köti össze, és teljesen ellenzik a sokszínűség minden formáját. Ugyanez fog megismétlődni a jövő hónapban, amikor Albánia látogat a Wembleybe. Ezt garantálom. Az is egy nagy kockázatú mérkőzés lesz."

Tegnap kérdéseket tettek fel a médiában azzal kapcsolatban, hogy miért nem voltak teljes rohamfelszerelésben a rendőrök.



Egy ex-rohamrendőr a The Sun-nak nyilatkozott: "A magyarok hírnevét tekintve meglepett, hogy milyen könnyedén felszerelt és öltözött rendőrök voltak a pályán".

A The Sun szerint a rendőröket azután támadták meg, hogy letartóztattak egy magyar szurkolót, akit azzal vádoltak, hogy rasszista módon bántalmazott egy stewardot. ( a mi infomációink szerint egy UEFA NO RESPECT zászló miatt léptek fel a rendőrök ilyen brutálisan...- a szerk.)

Oliver Dowden "mélységesen nyugtalanítónak" nevezte az összecsapásokat, hozzátéve:

"A rasszizmus még mindig alapvető probléma a labdarúgásban".

A Met Police júliusban került tűz alá, miután az Euro 2020 döntőjén rendbontások zajlottak, amikor a jegy nélküli angol szurkolók megrohamozták a Wembley kapuit

Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató