2021. november 28. - Stefánia
EUR : 367.69
USD : 326.4
Időjárás ikon

Az idei Békemenet üzenet lesz egész Európa számára

Talán soha nem volt akkor szükség, arra, hogy a jobboldal megmutassa az erejét mint most, mikor a választások közeledtével egyre erősebb nemzetközi nyomás nehezedik Magyarországra. Éppen ezért egész Európának fogja üzenni az október 23-i békemenet, hogy tömegek állnak a nemzeti önállóságot védő magyar kormány mögött. Az európai nemzeti mozgalmak pedig erősödnek, ezt jelzi azt is, hogy bár a járványhelyzet miatt nem tarthatnak velünk, de Lengyelországból is többen jelezték, hogy szívesen részt vennének az eseményen.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátora szerint az első alkalom óta most van a legnagyobb szükség egy újabb Békemenetre. Mint fogalmazott, a brüsszeli bürokrácia, a Soros-hálózat, a globalista-liberális erők, pénzügyi körök végső leszámolásra készülnek, hogy az Orbán-kormány megbuktatásával olyan életformát vezessenek be, amelyet a magyarok elutasítanak.

Meg kell tehát védeni a hagyományos értékeket, az életformát, a nemzeti önállóságot, a kereszténységet, a családpolitikát, és meg kell mutatni, hogy a magyarok ellenállnak a globális elit nyomásának

– tette hozzá. A Gazeta Polska című varsói hetilap főszerkesztője közölte, hogy akár több ezer lengyel is jöhet Budapestre jövő héten, mivel a koronavírus miatt a március 15-i ünnepségeken nem vehettek részt. Tomasz Sakiewicz szerint a történelmi évfordulók üzenete az, hogy a magyarok és a lengyelek folyamatosan küzdenek a szabadságukért.

Ezt kell tenniük ma is, hiszen Európában veszélybe került a szabadság, a földrész legnagyobb államai le akarják tiporni a demokráciát

– tette hozzá. A főszerkesztő a lengyel alkotmánybíróság ítéletét üdvözölve visszautasította azt a felvetést, hogy az uniós jog elsőbbséget élvezzen az alkotmánnyal szemben. A megegyezéssel hozott európai uniós jogszabályok megelőzhetik a törvényeket, de az alaptörvényt nem, mert ez a függetlenségük sérelmét, az állam alárendeltségét jelentené – hangsúlyozta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató