2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Transznemű orvos lett Amerika első négycsillagos admirálisa

Joe Biden elnök kormánya hétfőn Rachel Levine-t, az amerikai egészségügy egyik vezető tisztviselőjét, egy transznemű nőt nevezte ki az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata (USPHS) megbízott testületének „első női négycsillagos admirálisává” — írja a Daily Wire.



A 63 éves Levine a pennsylvaniai egészségügyi minisztere volt, mielőtt a Biden-kormányban az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának miniszter-helyettesévé nevezték ki. Levine, aki biológiailag férfi, az első nyíltan transznemű tisztviselő, akit az amerikai szenátus elfogadott.

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma (HHS) ma nyilvánosan bejelentette az Egyesült Államok nyolc fegyveres testületén belül a nemzet első nyíltan transznemű négycsillagos tisztjét”

— áll a HHS keddi sajtóközleményében.

„Rachel Levine admirális, aki egészségügyi miniszter-helyettesként, és az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata (USPHS) megbízott testületének vezetőjeként szolgál, ünnepélyesen felesküdött négycsillagos admirálisként”.

„Levine admirális mostantól az USPHS Commissioned Corps legmagasabb rangú tisztviselője és az első női négycsillagos admirális. Levine admirális a Közegészségügyi Szolgálat 6000 tisztjét fogja vezetni, akik elkötelezetten szolgálják nemzetünk legkiszolgáltatottabb, és legsebezhetőbb lakosságát” — folytatta a HHS.

„A mai történelmi bejelentés az LMBTQ+ Történelmi Hónap eredményeire épül, és jelentős előrelépés a befogadóbb társadalom megteremtéséért folytatott munkánk során”.

Levine kinevezését egy „befogadóbb jövő” felé tett lépésként ünnepelte.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesült Államok közegészségügyi szolgálatának első női négycsillagos tisztjeként és az első nyíltan transznemű négycsillagos tisztként szolgálhatok a nyolc fegyveres testület egyiikében”

— mondta Levine egy nyilatkozatban.

„Ez egy jelentős alkalom, és örömmel vállalom ezt a szerepet a hatás miatt, amit gyakorolhatok, és azért a történelmi jellegért, amit szimbolizál. Legyen ez a kinevezés az első a sok hasonló közül, hogy egy befogadóbb jövőt teremtsünk.”

Xavier Becerra, egészségügy-miniszter nyilatkozatában elmondta:

„Levine admirális történelmi jelentőségű kinevezése az első nyíltan transznemű négycsillagos tisztté a nemzet óriási lépése az egyenlőség felé. Ez egy büszke pillanat számunkra a HHS-ben. Levine admirális – egy kiválóan képzett gyermekorvos, aki segít az ügynökségünk programjának előmozdításában az egészségügyhöz való hozzáférés és az egyenlőség növelése, valamint a viselkedési egészség megerősítése érdekében – egy nagyra becsült és kritikus partner az egészségesebb Amerika építésében végzett munkánkban”. „

A szenátus márciusban 52-48 arányban, nagyrészt a pártok szerint szavazva megerősítette Levine-t a Biden-kormányzatban betöltött szolgálatában. Susan Collins (R-ME) és Lisa Murkowski (R-AK) szenátorok voltak az egyedüli szenátorok, akik átlépték a pártvonalakat és Levine mellett szavaztak.

Forrás: Neokohn

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató