2022. augusztus 19. - Huba
EUR : 405.05
USD : 398.4
Időjárás ikon38°23°

Népszavás újságíró került az Azonnali élére

Kósa András először lesz főszerkesztő, és a felkérést nagyon megtisztelőnek találja.

Kósa András lesz az Azonnali főszerkesztője november elsejétől – értesült a Media1. Gerényi Gábor és Ungár Péter internetes oldalát eddig ideiglenesen irányította Pintér Bence, az ő helyébe lép a Népszava tapasztalt munkatársa.

Az Azonnali leendő főszerkesztője a tanári diplomája megszerzése után a Pécsi Egyetemen, majd a Budapesti Gazdasági Egyetemen Európai Unióval, illetve nemzetközi tanulmányokkal kapcsolatos képzéseket végzett el. Újságíróként az ezredforduló után az Eduport felsőoktatási szakportálnál kezdett, majd 2002 és 2006 között a Magyar Hírlap kül- és belpolitika rovatánál foglalkozott európai uniós témákkal. 2006 és 2011 között a Hírszerző.hu újságírója, főszerkesztő-helyettese volt, 2011-2015 között pedig a hvg.hu Itthon rovatának rovatvezetője. 2015-2016 között újságíróként dolgozott a VS.hu Politika rovatánál, 2016 és 2018 között pedig a G-nap utáni Hír TV, felelős szerkesztője, illetve a Magyar Nemzet Magazin újságírója volt a lap bezárásáig és a Hír Televízió átfazonírozásáig. Azóta a Népszava kötelékében dolgozott.

Kósa András, a leendő főszerkesztő a tervei kapcsán az Azonnali hírlevelében azt nyilatkozta:

Még soha nem voltam főszerkesztő,

így különösen megtisztelő volt, hogy az Azonnali tulajdonosai engem kértek fel a lap vezetésére. Az Azonnalit mindig is egy minőségi tartalmakat közlő újságnak tartottam, ráadásul abban az idilli állapotban fogunk tudni együtt dolgozni a szerkesztőség tagjaival és a többi szerzővel, hogy nem kell beszállnunk a napi hírversenybe, így nálunk biztosan nem lesznek »Döbbenet: háromfejű bárány született, videóval!«, vagy »Letolt gatyával kapták rajta a celebet, kattintson!« jellegű »hírek«. ...”

Pintér Bence, a leköszönő ideiglenes főszerkesztő nem hagyja el a lapot, külsősként továbbra is ír az Azonnaliba.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató