2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A gyerekeknek joguk van a nemváltoztatáshoz – Engedett a Kúria az LMBTQ-propagandának

“A gyermekeknek is joguk van az önrendelkezéshez és a testi integritásukhoz, a kezelés igénybe vételéről szóló döntés meghozatalának általános – az életkortól és döntési képességtől független – tiltása pedig az önrendelkezési jog lényegét vonná el” – ezt mondta ki a Kúria abban az eljárásban, amelyben elmeszelték a kormány egyik népszavazási kérdését, miután a TASZ nevű sorosista fiókszervezet az agresszív LMBTQ-propaganda jegyében az összes kérdést megtámadta a bíróságon.

Nagy örömmel jelentette be a TASZ nevű kamucivil Soros-sejt: sikeresen megakadályozták annak lehetőségét, hogy a magyar emberek kinyilváníthassák a véleményüket a gyerekek nemváltásának lehetőségével kapcsolatban, mivel már a kérdést is megtámadták a bíróságon, amely utóbb a javukra ítélt. A LMBTQ propagandaszervezet nem mellesleg mind az öt kérdést megtámadta, a maradék négyben még nem született döntés.


 A TASZ szerint a Kúria kimondta,

nem lehet általánosan elvonni a kiskorúak jogát bizonyos kezelések igénybevételére, mert ezzel alapvető jogaik gyakorlásától fosztanák meg őket. A gyermekeknek is joguk van az önrendelkezéshez és a testi integritásukhoz, a kezelés igénybe vételéről szóló döntés meghozatalának általános – az életkortól és döntési képességtől független – tiltása pedig az önrendelkezési jog lényegét vonná el.

A Kúria indoklása szerint azért változtatták meg a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, mert

a népszavazás nem irányulhat az Alaptörvény megváltoztatására, márpedig bárhogyan válaszol egy érvényes népszavazáson a többség erre a kérdésre, mindenképp az Alaptörvény módosítása válna szükségessé.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató