2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Guardian szerzője szerint a genderellenesség egy „fasiszta tendencia”

A lap szerzője egy október 23-án publikált szövegben támadja a magyar kormányt a gyermekvédelmi törvény kapcsán.

Október 23-án megjelent írásában értekezik arról a Guardian szerzője, hogy vajon miért van az, hogy a „gender” ellenérzéseket szül világszerte.



Judith Butler a gyermekvédelmi törvény kapcsán kritizálja a magyar kormányt. Szerinte a „nacionalista, transzfób, nőgyűlölő és homofób” genderellenesség egyetlen célja, hogy „visszafordítsa az elmúlt évtizedek progresszív törvénykezését”, amelyet az LMBTQ- és feminista mozgalmak elértek.

Állítása szerint a gender studies nem tagadja a biológiai nemet, és a genderellenesség érveit azért könnyű „cáfolni”, mert azok szinte kivétel nélkül „karikatúrákra” épülnek.

Mi van akkor, ha a nemi meghatározás nem egyszer történik? Mi van, ha ez egy komplex és felülvizsgálható jelenség, amelyet az időben is meg lehet fordítani annak a részére, akinek rossz nemet határoztak meg?” – teszi fel a kérdést a szerzőnő. 

A publicista nehezményezi, hogy a genderideológiát nemcsak olyan „autoriter rezsimek” kritizálják, mint Magyarország vagy Lengyelország, de a Vatikán is, vagy a macroni Franciaország. 

A genderellenes mozgalom, mint fasiszta tendencia, az autoriter államokat erősíti”

– írja.

Írásában odaszúrt a feministáknak is. Szerinte a „genderkritikus” feministáknak nem szabad kritizálni a „nembináris, transznemű és queer” személyeket, mert ha ezt teszik, azzal a „reakciós erőket” segítik. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató