2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A manchesteri öngyilkos merénylő anyja 17 ezer fontot kapott, pedig már rég Líbiában él

A Manchester Arena öngyilkos merénylőjének édesanyja több mint 17 000 font értékű juttatást tett zsebre. Mindezt azután, hogy már elhagyta Nagy-Britanniát – derül ki a The Mail on Sunday értesüléseiből.



Annak ellenére, hogy 2016 októberében visszatért Líbiába, Samia Tabbal továbbra is havonta körülbelül 2500 fontot kapott lakhatási és gyermeknevelési támogatásként, valamint munka- és adójóváírást az HSBC bankszámlájára.

Az adófizetők által finanszírozott kifizetések csak napokkal azután szűntek meg, hogy fia, Salman Abedi 2017. május 22-én egy Ariana Grande-koncerten öngyilkos bombát robbantva 22 embert ölt meg.

A kifizetések talán folytatódtak is volna, ha az ezt követő rendőrségi nyomozás nem állapítja meg, hogy Tabbal és férje, Ramadan Abedi már újra Líbiában él.

Az 55 éves nő juttatási bónuszára a Manchester Arena vizsgálatához benyújtott hivatalos dokumentumokból derül fény, amelyek szerint elmulasztotta tájékoztatni a HM Revenue & Customs-t arról, hogy elhagyta az Egyesült Királyságot.

Egy pénzügyi jelentés szerint havonta 692,32 font lakhatási támogatást kapott a Manchester Fallowfield városrészében bérelt ingatlanja után, emellett heti 61,80 font gyermeknevelési támogatást, valamint heti 302,76 font munka- és adójóváírást.

A kifizetések 2017. május 31-én – kilenc nappal az Arena-támadás után – szűntek meg.

Az esküdtszék Salman Abedi öccse, a 24 éves Hashem ellen indított Old Bailey-i perben az év elején hallhatta, hogy Tabbal bankkártyáját fiai a halálos bombához szükséges hozzávalók megvásárlására használták.


Hashemet legalább 55 évre börtönözték be, miután 22 rendbeli gyilkosság miatt elítélték.

Nincs bizonyíték arra, hogy Tabbal tudott volna az Aréna elleni támadásról, vagy részt vett volna benne, de a vizsgálat során elhangzott, hogy a Facebookon szimpátiáját fejezte ki különböző terrorcsoportok tevékenysége iránt.

Forrás: Neokohn

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató