2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A románok négyszögletű atlétikapályát építettek

Az új világcsoda Balázsfalván csodálható meg. És irtó sok pénzbe került.

Aki járt életében stadionok környékén, biztos látott már atlétikapályát. Tudják, ilyen ovális, lapos, megvonalazott terep, ahol az atléták szaladnak körbe.

Milyen avítt, unalmas megoldás ez, gondolhatták a Fehér megyei Balázsfalva településfejlesztő géniuszai. Csináljunk már valami mást! Jó, a valóság feltehetően az, hogy nem volt hely egy szabványos atlétikapálya megépítésére a balázsfalvi stadion focipályája körül. Ezért a tervező géniuszok kicsit négyszögesítették az oválist, és így lett… közröhej belőle.

Ugyanis a pálya sarkai nagyon nem felelnek meg a bárhol elfogadott szabványoknak. Most képzeljék el, hogy egy 400 méteres síkfutó versenyen hogy káromkodnának az atléták, amikor az első sarokhoz érnek, hiszen alaposan le kell lassítaniuk. Persze, a vadonatúj pályán hivatalos versenyek biztos nem lesznek, ugyanis nincs az a sportvezető, aki engedélyezne ilyesmit a szabványoknak nem megfelelő pályán.

Na és a hab a tortán: a 120 000 euróból „felújított” szörnyszülött egyáltalán nem zavarja Balázsfalva polgármesterét, sőt! Egy Facebook-bejegyzésben az úr áradozik, hogy ugye, milyen szép, ugye, milyen jó? Hát, polgármester úr, nem szép. És nem jó. És komolyra fordítva a szót: tényleg erre tetszett eltapsolni 120 000 eurót?

 

Forrás: Főtér

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató