2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Tarlós: „A kérdés az, hogy Karácsony miért hazudik, miért mosakszik?”

A szóban forgó telek pályázati kiírására 2020 áprilisában került sor. „Ugye senki nem képzeli, hogy hat hónappal azután, hogy már nem is vagyok főpolgármester, bármi közöm lett volna hozzá” - nyilatkozta Tarlós István az atv.hu-nak, miután Karácsony Gergely azt posztolta: “az ingatlanértékesítés Tarlós István ideje alatt indult”.



Az Index számolt be róla, egy “Anonymus” - a Cseh Katalin korrupciógyanús ügyeiről beszélő maszkos férfi - által közzétett hangfelvétel alapján állítva: a főváros vezetése egy 22. kerületi ingatlanügyben is érintett lehet. Az érintett ingatlan egy több mint 7400 négyzetméteres telek a Nagytétényi úton, ami a földhivatali nyilvántartás szerint tavaly október végén került a Fővárostól az új tulajdonosához, a Grébics Ingatlan Zrt.-hez, amely a korábbi Synergonból és az újraalakuló GANZ-ból ismert Szabó Gergely érdekeltsége - írta az Index.

Reagált a volt főpolgármester: A Tarlós érában ki se lett írva a pályázat!

A főpolgármester Facebook posztjára Tarlós István az atv.hu-nak reagált. A volt főpolgármester mindenekelőtt hangsúlyozta: ahhoz, hogy maga a pályáztatás hogy zajlott, mennyire volt szabályos vagy nem szabályos, nem tud hozzászólni, hiszen amikor a pályáztatás kiírása történt 2020 áprilisában, ő már hat hónapja nem volt főpolgármester.

„Karácsony Gergely soha nem volt hazug, de az utóbbi időben mintha elhatalmasodott volna ez a hazugság mánia”

- állítja Tarlós, aki, mint mondta, utánanézett az ügynek és az igazság a következő: a Tarlós-érában ki se lett írva a pályázat. A szóban forgó telek 2015 óta rajta volt az értékesíthető telkek, ingatlanok korábbi listáján, melyről a Fővárosi Közgyűlés a fővárosi vagyonkezelővel állapodott meg. E megállapodás következtében kerülnek fel az ingatlanok a listára, amiből bevételt remél az eladások után a főváros. Ez egy „egyszerű menü”, az elidegeníthető telkek, ingatlanok vannak rajta. Az viszont, hogy egy-egy ingatlan vagy telek szerepel ezen a listán, semmilyen “kényszerítéssel”, nem jár - szögezte le Tarlós István - hiszen mint hangsúlyozta, az eladás folyamata azzal kezdődik, amikor a pályázatot kiírják az ingatlanra.

A szóban forgó telek pályázati kiírására 2020 áprilisában került sor. „Ugye senki nem képzeli, hogy hat hónappal azután, hogy már nem vagyok főpolgármester, bármi közöm lehetett volna a pályázati kiíráshoz” ‒ vetette fel. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a vásárló 2020 júniusában nyújtotta be az igényét és június 23-án született meg a döntés arról, hogy kinek és mennyiért adják el a telket. Mindez tehát nyolc és fél hónappal azt követően történt, hogy már Karácsony Gergely lett a főpolgármester ‒ hangsúlyozta.

Tarlós István felvetette: 

 az a kérdés, hogy “Karácsony miért hazudik, miért mosakszik”

. Mindig az az első dolga, hogy első ijedtében valakire rámutat ‒ állította a főpolgármesterről, akivel kapcsolatban most arra jutott, hogy az ügyben két dolog lehetséges: vagy a saját „apparátusa teljesen hülyének nézi, vagy tudatosan hazudik”.

Karácsony Gergely ma reggeli posztjával kapcsolatban Tarlós azt is megjegyezte, hogy szerinte „meggondolatlan” volt a főpolgármester részéről, hogy egy vezetéknevet nem is említő hangfelvétel alapján azt mondja, hogy az illető a hangfelvételen valakinek az egyik embere. „Ez egy nagyon érdekes dolog, hogy Karácsony a hangot így azonnal felismeri” ‒ jelentette ki Tarlós, aki azt mondta:

„sajnálja, hogy Karácsony ilyen zavarba került, a csillaghegyi strand, a zuglói parkolás, most meg ez a telekügy…, és következetesen, visszatérően hazudik

‒ állítja Tarlós István.

Végül a volt főpolgármester azt mondta a telekügy kapcsán: itt összevissza beszél mindenki az érzelmei szerint, „egy lehetetlen hangulatot idéznek elő ahelyett, hogy elővennék a vonatkozó papírokat. Akkor ugyanis teljesen egyértelmű és világos lenne, hogy mikor írták ki a pályázatot és kinek mennyiért adták el a szóban forgó telket. A papírokat elő kell venni! Hozzák nyilvánosságra az iratokat” ‒ jelentette ki Tarlós István.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató