2021. november 28. - Stefánia
EUR : 367.69
USD : 326.4
Időjárás ikon

A városházi mutyit Bajnai bizalmasa szervezhette

Karácsony Gergely az ingatlanügyek miatt teljesen elvesztette a fonalat hivatalában

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Karácsony Gergely a Városháza eladása körül kialakult mutyiban teljesen elvesztette a fonalat, miközben a fővárosi ingatlanspekuláció során

Bajnai Gordon korábbi baloldali miniszterelnök bizalmasa is felbukkan.

A városházi ingatlanmutyi során Karácsony Gergely teljesen elvesztette a fonalat, erre utal, hogy az Anonymus-videóra reagálva elődje, Tarlós István nevét kezdte emlegetni, miközben a nyilvánosságra került felvételen egyértelműen elhangzik, hogy Karácsony Gergely megválasztását követően, 2020-ban indult az a XXII. kerületi ingatlanügylet, ahol korrupciógyanú is felmerülhet. A Városháza eladási szándékát és a budatétényi ügyletet Berki Zsolt neve köti össze, aki mindkét mutyiban érintett volt.

Céges érdekeltsége és hanghordozása alapján feltételezhető, hogy Gansperger Gyula korábbi Wallis-vezér hallható az említett rejtélyes felvételen, aki a miniszterelnöki székben Gyurcsány Ferencet követő Bajnai Gordon közeli bizalmasának tekinthető, hiszen Gansperger saját maga ismerte el korábban, hogy már 2001 előtt, az ÁPV Zrt. vezetőjeként üzleti kapcsolatba került Bajnaival, majd a későbbi baloldali miniszterelnököt váltotta a Wallis élén. Gansperger Bajnaival együtt kulcsszerepet játszott a Hajdú-Bét ügyében, a gazdák kisemmizésében.

Miután Bajnai Gordon miniszter lett, az ekkor még Gansperger vezette Wallis kiváló pozícióba került az állammal való üzletelésben. 2006 júliusában a 168 Órában jelent meg interjú a frissen pozícióba került fejlesztési miniszterrel, Bajnai Gordonnal. Már a nyitókérdésnél előkerült a korábban a fideszes hátországban tevékeny, ám onnan már az évezred elején elszakadt üzletember – írta a Magyar Nemzet. Így hangzott el Bajnaitól a mondat: „Gyula remek munkaerő.”

A támadásokra válaszul Karácsony Gergely tegnap bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat tervpályázatot ír ki a az V. kerületi Városháza park megújítására, és a beérkező pályaműveket jövő tavasszal bírálják el.

A napvilágra került, gyanús ingatlanügyek tisztázása érdekében Láng Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójától, Barts J. Balázstól kért tájékoztatást.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató