2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Városháza-ügy: Karácsonyék beáldoznák a fővárosi vagyonkezelőt

Karácsony Gergely megint nem tudott semmiről, magyarázatot vár a saját beosztottjától, Barts J. Balázstól, miért tárgyalt a Városháza eladásáról.

Karácsony Gergely főpolgármester felszólította Barts J. Balázst, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy „írásban adjon magyarázatot arra, miért, kikkel és kinek a megbízásából tárgyal egy kiszivárgott hangfelvételen a budapesti Városháza esetleges értékesítésének lehetőségéről” – írta meg a HVG. 

A vizsgálatról Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes beszélt szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Nem volt tervben és most sem tervezi a városvezetés, hogy a Főpolgármesteri Hivatal és a Fővárosi Önkormányzat otthonául szolgáló belvárosi ingatlant értékesítse – hangsúlyozta a műsorban a főpolgármester-helyettes. 

A Főváros valóban kért korábban egy anyagot a vagyonkezelő vezérigazgatójától a Városháza jövőjéről, amelyben több lehetséges szcenáriót vázoltak fel; között szerepelt az is, „amely elvi lehetőségként felvetette az ingatlanegyüttes értékesítését”, ám a Főpolgármesteri Kabinet végül egyértelműen elvetette az értékesítés ötletét.

Kiss szerint csak a Városháza mögötti park és a kapcsolódó más épületek fejlesztéséről döntöttek.

„Mi nem adtunk felhatalmazást neki, hogy az értékesítésről tárgyaljon, arra várunk választ többek között, hogy miért gondolta mégis azt, hogy találkoznia kell ez ügyben bárkivel is. Nincs kétségem afelől, hogy a vagyonkezelő vezetője hallható a felvételen, amely egyébként megdöbbentett” – hangzott el a műsorban. 

Kiss Ambrus szerint már nem áll fenn a korábbi bizalom a város vagyonkezelője és a városvezetés között

A főpolgármester-helyettes szerint a menesztés is felmerült, de megismételte, hogy a Főváros valóban kért korábban egy anyagot a vagyonkezelő vezérigazgatójától a Városháza jövőjét érintően, melyben elvi lehetőségként merült fel az ingatlanegyüttes értékesítése.

Pár nap alatt eljutottunk Karácsonyék teljes tagadásától odáig, hogy csak „tanulmányt” készítettek, amikor a Városháza eladásáról tárgyaltak

Korábban egyébként Karácsonyék fake newsnak, szánalmas propagandának és hülyeségnek titulálták a Városháza eladásával kapcsolatos híreket, a szerdán nyilvánosságra került felvétel azonban kommunikációs fordulatra kényszerítette a főváros balliberális vezetését. Karácsonyék szerda este óta már azt mondják csak „tanulmányt” készítettek és piaci konzultációt folytattak akkor, amikor a Városháza eladásáról folytattak tárgyalásokat.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató