2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Nevetséges: Pert vesztett a TV2, mert randalírozóknak és bűnözőknek mutatta a liberális csőcseléket

Szánkókat loptak gyújtogattak és a karácsonyfát tépkedték, közben a keresztényeket gyalázta a szarházi csürhe...

Jogerősen pert nyert a TV2 ellen a túlóratörvény elleni tüntetés két szervezője a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével.

A TASZ közleménye szerint 2018 decemberében több tüntetés is zajlott országszerte a rabszolgatörvény elfogadása miatt. Filó Mariann és Krasznahorkai Emma december 14-ére demonstrációt szervezett a Parlament elé.

A TV2 a Tényekben a 888.hu cikkét felhasználva, arcuk megjelenítésével úgy mutatta be őket, mint „felbujtókat, randalírozókat és bűnözőket”, akiknek  célja “egyedül a pusztítás".

MIT KELLETT VOLNA ÍRNI ? A KURVA ANYÁTOKAT... AZT, HOGY MOCSKOS, KOMMUNISTA, LIBERÁLIS, MAGYAGYŰLÖLŐ SZARHÁZIAK

Ezek a szutykok beperelték az Origót és a 888.hu-t is.



A közlemény szerint az elsőfokú bíróság megállapította, hogy

a tüntetésről beszámoló TV2 szándékosan megszegte a kiegyensúlyozott, ellenőrzött tényeken nyugvó, sokoldalú tájékoztatás elveit.

A 888.hu és az Origo nem nyújtott be érdemi ellenkérelmet, így velük szemben az aktivisták már első fokon megnyerték a pert. A TV2 viszont fellebbezett, és most a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla is megállapította a jogsértést.



A bíróság indokolása szerint a tüntetés szervezői jogszerűen éltek az Alaptörvény által védett véleménynyilvánítási és gyülekezési jogukkal, és a TV2 megsértette a személyiségi jogaikat, amikor erről valótlanul számolt be – írja a TASZ. Azt is megállapították, hogy a csatorna célja a nézők félretájékoztatása volt, és ennek érdekében szándékosan eltorzították a történéseket. Az ítéletben úgy fogalmaztak, hogy „a televíziós csatorna híradója ezen valótlan tényállítással az átlagosan tájékozott és körültekintő átlagnéző véleményalkotását kívánta befolyásolni.”

A döntés értelmében a TV2-nek 800 000 forint sérelemdíjat kell fizetnie az aktivistáknak, valamint 15 napon belül a Tények című műsorban fel kell olvasniuk az ítélet rendelkező részét. Emellett a honlapjukon is közzé kell tenniük legalább egy évig, még akkor is, ha magát a jogsértő tartalmat eltávolítják onnan.

Itt tartunk 2021-ben. A hazaárulókat nem szabad a nevükön nevezni...

SZÉGYEN!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató