2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

A Facebookon picsog a tapolcai mozi vezetője, mert "megfenyegették" a kolléganőjét

Közleményt tett ki a Tapolcai Városi Mozi Facebook-oldalára pénteken délután a mozi ügyvezetője, Rédli Károly, amelyben arra reagál, hogy kollégánője támadások célpontja lett.Mint ismert, a tapolcai mozinak Navracsics Tibor írt levelet, megkérdezte, hogy miért nem játsszák az ElkXrtuk-filmet. A levélre a mozivezető válaszolt, közölve, hogy a vezetőkkel egyeztetve eltekintenek a film vetítésétől. Bayer Zsolt is bekapcsolódott az ügybe, megírta a véleményét a kommunistákról, majd az Origó is foglalkozott az üggyel és természetesen mi... Még a helyiek is követelték, hogy vetítsék a filmet.

Ennek nyomán adott ki közleményt Rédli Károly ügyvezető, aki azt írja, nem mehetnek el szó nélkül a kolléganőt érintő sajtóhadjárat mellett.

"Tulajdonossal egyeztetett vezetői döntésem miatt olyan, számunkra eddig nem tapasztalt és nehezen elképzelhető, az emberi méltóságot semmibe vevő telefon-, e-mail üzenetek érkeztek, amelyeket egyetlen ember sem köteles eltűrni. Olyan kollégát támadnak, aki munkájával már számtalanszor bizonyította rátermettségét, kultúra iránti elkötelezettségét."

Végül hozzáteszi:

A döntést, amely a kérdéses film vetítésére vonatkozik, a tulajdonossal egyeztetve továbbra is fenntartom. A tapolcai mozi a kultúra otthona, és azt szeretnénk, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató