2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A magyar szurkolóktól rettegnek a lengyel liberálisok is

Vb-selejtező: vannak, akik nagyon félnek attól, hogy magyar drukkerek jutnak be a varsói stadionba - írja a Rangado.hu.

Hétfőn rendezik majd Varsóban a lengyel-magyar vb-selejtezőt, amelyről a vendégszurkolókat a FIFA büntetése értelmében kitiltották.

Az előzmény a londoni angol-magyar mérkőzés volt, amelyen verekedés tört ki a magyarok szektorában a drukkerek és a rendőrök között, mert egy lengyel szurkolót ki akartak emelni a rendezők, aki egy NO RESPECT! zászlót vitt be a lelátóra. A rendőrök és a lengyel fanatikusok összecsaptak a vendégszektorban. 

A magyar és a lengyel ultrák híresen jó kapcsolatot ápolnak egymással, így többen is útra kelnek itthonról és elutaznak Lengyelországba.

Az onet.pl cikke szerint vannak, akik tartanak attól, hogy magyar szurkolók bukkannak fel a lelátón és botrány lesz. Az ország legnagyobb rasszizmus ellenes szervezete, a Nigdy Więcej (Soha többet) közleményt juttatott el a laphoz, amiben azzal érveltek, a magyar ultrák már többször is „fasiszta és rasszista megnyilvánulásokkal” kerültek a hírekbe és kapott ezek miatt büntetést a magyar szövetség.

Ha bejutnak a lengyel szektorokba, elképzelhető, hogy fasiszta és rasszista provokáció is történik, amely miatt a lengyel válogatottat büntethetik! Felkérjük a rendezőket, hogy ne engedjék be a magyar fasisztákat a mérkőzésre a rasszizmus ellenes fari play jegyében, és hogy megmaradjon Lengyelország jó hírneve a sportban és azon kívül

– idézi a szervezet állásfoglalását az onet.pl.

A napokban az MLSZ is közleményben fordult a Lengyelországba utazó magyar szurkolókhoz:

„A lengyel szövetség tájékoztatása értelmében a szervezők nem tudják garantálni a magyar szurkolók bejutását a találkozóra. Őket nyomatékosan kérjük, hogy amennyiben mégis eljutnak a találkozóra, tartózkodjanak mindenfajta rendbontástól, antiszemita és rasszista megnyilvánulástól (továbbá a FIFA és az UEFA megsértése is büntetendő lehet). Ugyanis újabb rendbontás esetén súlyos büntetést róhat a FIFA az MLSZ-re és a magyar szurkolókra.”

Az elmúlt hónapokban az UEFA és a FIFA is büntette zárt kapuval a magyar szövetséget. Nem tetszett nekik az LMBTQ és a BLM ellenesség sem, bezzeg a müncheni Eb-meccsen senkit nem zavart a szivárványos zászlóval pályára rohanó szurkoló...

A mérkőzés hétfőn 20.45-kor lesz. Az már eldőlt, hogy a magyar válogatott biztosan nem juthat ki a 2022-es katari világbajnokságra, a lengyelek pedig szinte biztosan pótselejtezőre kényszerülnek majd, ugyanis az utolsó forduló előtt 3 pont hátrányban vannak Angliával szemben, utóbbi ráadásul San Marinóval játszik a zárókörben.

Magyarország az I csoport negyedik helyén áll.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató