2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Miközben a lengyelek védik Európa keleti határát, Berlinben a migránsokért tüntetnek - Videó

Több százan vonultak végig vasárnap a berlini Unter den Lindenen a fehérorosz-lengyel határon rekedt migránsok ezreivel való szolidaritásuk jeléül.

Különböző aktivista csoportok, antifák és liberálisok tagjai voltak jelen, többen egy nagy transzparens mögött vonultak, amelyen a "Nyissátok meg a határokat" és a "Biztonságos menekülési útvonalakat most" felirat állt, miközben azt skandálták:

"Egyetlen ember sem illegális".

A tüntetők a migránsok határon tapasztalt körülményeinek javítására szólítottak fel, és követelték, hogy a kormány reagáljon a helyzetre. Jelenleg több ezer migráns rekedt a fagyos hőmérsékleten, és néhányan már halálos áldozatokról számoltak be - írja a liberális sajtó, miközben az agresszív bevádorlók rátámadtak többször a lengyel határvédőkre.

A menet az ikonikus Brandenburgi kapunál indult, majd a német külügyminisztérium székhelye felé tartott.

Az EU és Fehéroroszország között az elmúlt hónapokban fokozódott a feszültség. Az EU azzal vádolja Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnököt, hogy az EU által bevezetett szankciókra válaszul szándékosan migránsokat küldött a határra, amit ő tagad.

Ugyanakkor a Földközi-tengeren és a máshol Európában a nemzetközi NGO-k utaztatását nem ítélik el, pedig azok már több éve zajlanak...


Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató