2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hazafiak vették kezelésbe a migránsokat Sopron környékén

Több beszámoló szerint az elmúlt hetekben, a novemberben szokatlan enyhe időnek és a hatóságok tehetetlenségének köszönhetően ismét csapatostól grasszáltak tájidegen elemek Győr-Moson Sopron megye több településén is - írja a Magyar Jelen.

Olvasói beszámolójuk:

2021.11.14-én reggel a családi birtokra ment Gőbl György hazafi, aktivista a tíz éves kislányával együtt, hogy megetesse az állatokat. Még azelőtt, hogy az állataikhoz értek volna, út közben már messziről különös jövevények jelenlétét azonosították érzékszerveik.

Közelebb érve látták, hogy birtokukon idegen betolakodó, magát afgánnak bevalló járkált a területen és útbaigazítást kért Ausztria felé. Átlátva a helyzetet, Gőbl György a város felé irányította. Ezt követően rögtön hívta a 112-t. Még le sem tette a telefont, amikor a susnyásból még 8 idegen lény lépett elő, akik követni kezdték az útbaigazított társukat.

György a lányával együtt lóra pattant és keresésükre indultak.

Miután megtalálták őket ismét hívta rendőrséget, akik tájékoztatták, hogy csak vidékről tudnak járőröket küldeni, mert nincsenek elegen és Sopron más területén szintén migránsokat üldöznek.

Gőbl György látva a rendvédők kapacitáshiányát régi harcostársától kért segítséget. Mozgósított és a helyi nemzetiek harminc percen belül (vasárnap!) már a helyszínen voltak. A Betyársereg tagjai, Horváth Gábor a Mi Hazánk képviselőjelöltje, egy lovastárs és egy civil. Először az erdős, bokros területeket kutatták át.

A rendőrök végül 2,5 óra múlva érkeztek meg. Ők mondták el, hogy pár km-rel odébb 19 migránst fogtak el.

Valószínű köztük voltak a telekre betörők is, akik menekülés közben futottak a rendőrök karjaiba.

Forrás: Magyar Jelen

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató