2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Atlétikai világbajnokság, védettségi igazolvány, oltási akcióhét

A Népszava arra kérdezett rá, hogy kifizeti-e a kormány az atlétikai vb költségét a Fővárosnak, amit Budapest egészségügyi szolgáltatásokra fordítana? Gulyás azt mondta, minden kerület hozzá fog jutni az össezghez. Azért volt csúszás, mert a Főváros szerint nem tud választ adni arra egyértelműen, hogy felmondták-e a szerződést, vagy sem.

Az ötszáz fő feletti rendezvények korlátozásával Gulyás nem ért egyet, ott úgyis védettségi kell, az emberek jó része beoltatta magát, szerinte téves úgy viselkedni, mint akkor, amikor még senki nem volt oltva.

Nincs fejetlenség, 101 oltóponton lehet oltatni jövő héten - mondja Gulyás. A megyei oltási csoportok döntöttek az ügyben, volt egy tájékoztatást kérő anyaguk az önkormányzatok felé. A kérdés az volt, hogy tudják-e biztosítani az oltást, a nyolcadik kerület ezt nem tudta. Így az oltási munkacsoport úgy döntött, hogy mivel közel vannak más oltóponthoz, oda irányítják az oltást felvenni kívánókat. Ebből politikát csinálni szerinte nem hasznos.

Magyarország megvárja az EMA döntését arról, hogy az 5-12 éves korosztályt lehet-e oltani, bár Gulyás azt javasolja a hatóságoknak, hogy senkire se várjanak. Semmivel nem bízom az EMÁ-ban jobban, mint a magyar gyógyszerügynökségben, viszont egyikre sincs ráhatásom - jelentette ki.

Gulyás nem híve a katasztrófaturizmusnak, szerinte viszont a MOK igen, most is látszik haldokló betegek mutatása nélkül is a valós koronavírus helyzet is, a kórházakba nem kellenek forgatócsoportok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató