2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gulyás Gergely: Zárt térben kötelezővé teszi a kormány a maszkhasználatot

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tart sajtótájékoztatót csütörtökön, 15 órai kezdettel, amelyet portálunk is élőben közvetít. Percről-percre tudósításunk az élő videó alatt olvasható.


Cikkünk folyamatosan frissül!

Jövő héten oltási akcióhét lesz

Gulyás elismételte, hogy jövő héten oltási akcióhét lesz, 101 kórházban várják azokat, akik kérik az oltást. 9,7 millió oltás áll rendelkezésre, de jön még több is az országba.

Zárt térben kötelezővé teszik a maszkot

Zárt térben kötelezővé teszi a kormány a maszkhasználatot, és az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik a harmadik oltás felvételét is. Péntek éjféltől lép hatályba az előírás, szombaton 0 órától tehát már kötelező.

A szolgáltatók esetében mindenhol kötelező a maszkviselés, ahol egy helyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolák esetében az intézmények vezetői dönthetnek, hogy kötelezővé teszik-e a maszkhasználatot.

November végén, december elején tetőzhet a járvány

A járványügyi adatok ismertetése után Gulyás Gergely azt mondta, a matematikusok szerint a negyedik hullám november végén, december elején tetőzhet. Továbbra is arra bíztatnak mindenkit, hogy oltassa be magát.

Karácsonyék kötelezővé teszik a maszkviselést Budapesten a zárt terekben

A negyedik hullám egyértelműen felfutóban van, csütörtökön 24 óra alatt 10 767 új fertőzöttet regisztráltak, 131-en haltak meg. Az orvosi kamara szerdán sürgetett szigorításokat. „Gőzerővel dolgozva is belefulladnak a betegekbe a sürgősségi osztályok”, írták.

A főváros órákkal a kormányinfó előtt közölte, hogy jövő heti közgyűlésükön döntenek arról, hogy zárt térben Budapesten kötelező legyen a maszkviselés. Emellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók.

Legutóbb október végén döntött szigorításokról a kormány, akkor határoztak úgy, hogy kötelező lesz a maszk a tömegközlekedésben, a munkaadók előírhatják az oltást a munkavállalóknak, illetve kórházi látogatási tilalmat vezettek be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató