2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Biden mérges a Rittenhouse-ítélet után, de mindenkit nyugalomra int

Bár a Kenoshában született ítélet után sok amerikain vehet erőt a düh és az aggodalom, így rajtam is, el kell fogadnunk az esküdtszék döntését - ezt írta közleményében Joe Biden.

Az amerikai elnök ezzel reagált arra, hogy az esküdtek minden vádpont alól fölmentették Kyle Rittenhouse-t, aki tavaly augusztusban, 17 évesen önvédelemből két antifát agyonlőtt, egyet pedig megsebesített egy tüntetésen a Wisconsin állambeli Kenoshában.

Biden az ítélet után közvetlenül riportereknek nyilatkozva csak annyit mondott, hogy kiáll az esküdtek döntése mellett, később viszont fontosnak tartotta közleményben kiegészíteni ezt. Ebben az elnök arról ír, hogy továbbra is azt gondolja, több köti össze az amerikaiakat, mint ami szétválasztja őket, ő pedig továbbra is azon dolgozik majd, hogy minden amerikait egyenlően kezeljen a jogrendszer. Emellett elítélte az erőszakot és a rongálást, és arra kért mindenkit, hogy békésen fejezzék ki a véleményüket.

"Viccesen" hozzátette, hogy a műtétje után jól érzi magát és várja már az 58. születésnapját.

A BLM-imádó Kamala Harris alelnök azt nyilatkozta, hogy az ítélet magáért beszél, és hogy karrierje nagy részében azért dolgozott, hogy az igazságügyi rendszer mindenkit egyenlőként kezeljen, most pedig látszik, hogy van még mit tenni ezért a célért.

Donald Trump viszont gratulált Kyle Rittenhouse-nak, amiért felmentette az esküdtszék.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató