2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Ledobta az atomot Városháza-ügyben Anonymous - itt az újabb, titokban felvett beszélgetés

Karácsony Gergely tagad, van is egy elmélete arról, mi történt, és a héten megszavazták a közgyűlésben, hogy a Városháza-ügyben felállítanak egy vizsgálóbizottságot. A főpolgármester azt mondta, nincs takargatni valója.

Azonban itt van a feketeleves.

Vizsgálóbizottságot állítanak fel a Városháza-ügy kapcsán. Ennek apropóján újra jelentkezett Anonymus, aki kiemelte, nem a lényeget keresik, hanem próbálják a saját igazukat alátámasztani. A maszkos alak szerint ez nem fog menni, mert a tények magukért beszélnek.

Anonymus nem szeretné, ha a bizottság feleslegesen dolgozna, ezért adott egy kis segítséget.

Szerinte a bizottság csak a fővárosi vezetés saját állításait akarják igazolni, de szerinte ez "nem fog sikerülni."

Az általa lejátszott felvételen ezúttal Bajnai Gordon két wallisos harcostársa részletesen elmagyarázta, hogy miért érte meg a vevőknek jutalékot fizetni a fővárosi maffiának.

A névtelen "jóakaró" állítása szerint a most közölt hangfelvételen "Bajnai két wallisos harcostársa", Gansperger Gyula és Bodnár Dezső szerepelnek.

A beszélgetők - összesen hárman vannak a hangok alapján. Anonymous felvezetője alapján úgy tűnik, mintha Gansperger és Bodnár egy harmadik felet, egy fiatalabb beszélőt próbálnak meggyőzni arról, hogy lehet úgy ingatlanokra pályázni, hogy az neki, mint vevőnek, vagy talán beruházónak jó legyen.

Ilyenek hangzanak el:

- Ha Zsolttal megállapodunk beleszólhatunk a pályázati kiírásokba, benne van az árban, hogy a pályázat arra lesz kiírva, akit akarnak. Zsolt (a korábbi felvételeken is megemlített ingatlanközvetítő) felhívta a pénzügyi vezetőt, hogy adja oda a pénzügyi igazolást, mert a Gansperger úrnak szüksége van rá. Van egy kis hölgy ott, aki mindenben segített. - hangzik a "győzködés.

"Mekkora ember ez a Berki Zsolt" - hangzik el a felvételen, a fiatalabb hangú "vevő" részéről.

Belekeveredik a fővárosi vagyonkezelő vezetője is, Barts Balázs, aki nemrég épp azért kapott fegyelmit Karácsonytól, mert olyan infókat osztott meg a Városháza épülete kapcsán, amiket nem kellett volna. Az ügyben már a rendőrség nyomoz.

- Barts maga jött ki a Zsolt elé, nem csak, hogy kezet fogott, majdnem földig hajolt - mondja a felvételen az egyik beszélő.

Az utolsó részlet arról szól, hogy megpróbálják meggyőzni a vevőt, hogy 5,2 milliárd forint lehet "Rimaszombat 2" ára (feltehetően egy budapesti, rimaszombat utcai ingatlanról van szó) "ugyanezzel a konstrukcióval" és 8-10 százalék, amit le kell adni a pénzből a vevőnek.

- Csináljuk meg az elsőt, "konkrétan a Tétényi út Etele", hogy lássák a jó szándékot, a pályázat úgy lesz megírva, hogy nektek jó legyen - tukmálja a végén az idősebb hang a fiatalabbra a lehetőséget.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató