2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

FeGyőr otthon maradt a babával, az asszonyt meg elküldte tüntetni

Tegnap néhány tucat tüntető vonult a Kossuth térre.

Videót és fotókat is megosztottak az eseményről, amely nagyon hasonlít a varsói vergődéshez. Talán itt is elkezdődik a Strajk Kobiet?!

Mint ismert, a lengyeleknél hónapok óta vergődnek a liberálisok az abortusztörvény miatt...

 

Fekete-Győr ezt írja a Facebookon:

„Ilyen sem volt még: Ági ment tüntetni, míg mi Álmossal otthon maradtunk. Ugyanis ma több százan vonultak a parlament elé, hogy jelezzék, elég volt a szülészeti ellátásban tapasztalható vállalhatatlan állapotokból, és az anyákat érintő megalázó, traumatizáló bánásmódból. A »Nő a hangunk!« elnevezésű eseményen a résztvevők jelképesen egy szülőágyat toltak a Kossuth térre, és a benne lévő kövekre írták fel szülés vagy terhesgondozás közben átélt traumáikat, üzeneteiket. 

Friss apukaként együttérzek a most gyermeküket váró párokkal. A babavárásunk alatt ismertem meg a magyar egészségügyi rendszer ezen sötét oldalát. Mi is végigjártuk a szülőkre váró utat: apuka nem mehet be kísérőként a vizsgálatokra, (nem csak a Covid miatt), nincs szabad orvosválasztás, ügyeletes kórházban lehet csak szülni, látogatási tilalom van, állandóan változó szabályok, kiszolgáltatottság és bizonytalanság. A magyar szülészeti ellátórendszer jelenlegi formájában csak keveseknek jó, nem szolgálja sem az anyák, sem az újszülöttek, sem a családok érdekeit.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató