2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az LMP bojkottálja a gyermekvédelmi népszavazásról szóló parlamenti szavazást

„Az LMP frakciója nemet mond az uszításra, nemet mond a sokmilliárdos figyelemelterelésre”, ezért nem vesz részt a keddi parlamenti szavazáson, amin a gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób népszavazásról döntenek.A mérhetetlen, zöld párt sajtóközleménye szerint „már a népszavazás felvetése is nevetséges”, mert „ez a kérdés ma egyszerűen nincs Magyarország legfontosabb tízezer ügye között”.



Az Országgyűlés kedden szavaz arról a kormánypárti javaslatról, hogy egy napon tartsák a gyermekvédelmi népszavazást a jövő áprilisi országgyűlési választásokkal.

Szerintük „a valóságban annyi történt, hogy a Fidesz-kormány nyár elején megijedt a Pegasus-botrány hullámaitól, és megnézte, mi az amit Nyugat-Európában a legnevetségesebben az őrületig visznek, majd azt valós hazai veszélynek beállítva találtak ki egy olyan kampányt, ami szembe fordít magyart magyarral”.

Közleményük szerint „lehet és kell beszélni a gyermekek szexuális neveléséről”, de „ahhoz pont, hogy félre kellene tenni az előítéleteket és az indulatokat, nem pedig felerősíteni őket”. Szerintük „súlyos társadalmi probléma” a gyerekek „félreszexualizálása”, amit „leginkább a pornóipar okoz”, és „az állami szintre emelt prüdéria, az Amerikából importált neoprotestáns fundamentalizmus és a szexuális felvilágosítás hiánya ezt a problémát inkább súlyosbítja, mint enyhíti”.

Az LMP közleménye szerint azzal, hogy a népszavazást az országgyűlési választással egy napon tartanák, a Fidesz beismeri, hogy „itt szó sincs a gyermekek iránt érzett valódi aggodalomról, csupán kampánytechnikáról”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató