2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Láng Zsolt: Bajnai Gordon megtagadta a meghallgatását kezdeményező levél átvételét

Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője az ATV Egyenes beszéd című műsorában a Városháza-gate és a Városháza eladásával foglalkozó vizsgálóbizottság felállítása kapcsán azt mondta: nem érti Karácsony Gergelyt, mert azt látja, hogy folyamatosan terel az ügyben.

Láng Zsolt ismertette a beadványát, ami alapján a vizsgálóbizottság felállítását kérték, illetve a Karácsonyék által beadott módosítót is, amiben kötelezően meghatározza a bizottság normatív alapú működését. A fővárosi Fidesz-frakció vezetője az ATV-ben elmondta, hogy vizsgálni fogják Bajnai Gordon szerepét is a Városháza eladása ügyében, viszont a volt miniszterelnök nem vette át a levélben küldött meghívást a vizsgálóbizottság meghallgatására, visszaküldte a posta. Részletezte, hogy Bajnai Gordon megtagadta a levél átvételét, de őt és Gansperger Gyulát is megpróbálják rávenni, hogy jöjjenek el.

Szerinte fontos kérdés, hogy az ezen vádak által elindított ügyek végére pont kerüljön, ami nemcsak a főváros, hanem az egész ország érdeke. Láng Zsolt hangsúlyozta, hogy közös az érdekük Karácsony Gergellyel, hogy kiderüljön az igazság, ezért nem érti a terelést. A politikus annak kapcsán, hogy a decemberi közgyűlésre beszámolási kötelezettsége van a bizottságnak, azt mondta, hogy magának az ügyrendnek az áttekintése két hét. Abban bízik, hogy a közgyűlés meghosszabbítja a vizsgálati időt, “hacsak nincs ott a baloldali többségű vezetésnél az ítélet”.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató