2022. január 25. - Pál
EUR : 358.7
USD : 316.7
Időjárás ikon-5°

Horn Gábor: Orbán Viktor és csapata leginkább az erőből ért

Az ex-SZDSZ-es Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke az ATV Start című műsorában elmondta: „az látszik most már az elmúlt 11 év alatt – de ezt előtte is tudtuk már –, hogy Orbán Viktor és csapata leginkább az erőből ért”. A kormány az utóbbi időben csak akkor volt hajlandó meghátrálni, ha hatalmas ellenállással találta magát szemben, mint például tüntetések, erődemonstráció - tette hozzá a liberális megmondóember.A főváros esetében ez a BKV leállításának fenyegetése volt, valamint az atlétikai vb megvétózása, amire szintén nem került sor. A Fudan Egyetemről szóló népszavazás csak a választások után lesz – Horn szerint. A stadionépítés is egy presztízs-beruházás, a főváros viszont kompromisszumra kényszerült – folytatta.

Horn szerint egyre jobban érezhető a főváros-ellenes politika, azonban, ha valaki teljesen elveszíti az ország szívének támogatását, akkor nem lehet megnyerni a támogatásokat, pont úgy, ahogyan kiemelik, hogy vidék nélkül sem lehet ezt megtenni. Lázár János kijelentése is – a budapestiek „kibicskázzák” a dél-alföldiek, Palkovics László zsebéből a pénzt, és nem lehet mindig csak Budapestre költeni” – pont a magyar közállapot borzalmasságát támasztja alá szerinte, mint ahogy az is, hogy Lázárnak eszébe sem jutott meghívni a szegedi és hódmezővásárhelyi polgármestereket a tram-train átadására – fejtette ki Horn.

Érdekes, hogy éppen április 15-ig lehet ingyenesen utazni a vonalon, illetve felmerül a kérdés, hogy miért pont a szegedi és hódmezővásárhelyi lakosságot ajándékozza meg Lázár János, és mit ad ajándékba, hiszen valakinek ki kell fizetnie ezeket a jegyárakat. Ezt a szocializmushoz hasonlította a Republikon vezetője, politikai fennhéjázásról beszélve.

„Akik eddig hülyének nézték a választókat – Orbánék eddig ezt nem tették – azok mindig megbuktak” – mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató