2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay Péter pártja lépne a Fidesz helyére az Európai Néppártban

A "konzervatív" pártcsalád elnöke, a magyargyűlölő Donald Tusk volt lengyel kormányfő tárt karokkal várja a formálódó magyar ellenzéki politikai alakulatot.

Csatlakozni akar az európai pártcsaládhoz, az Európai Néppárthoz (EPP) az a párt, amelynek megalakításán Márki-Zay Péter dolgozik – derült ki azon a varsói sajtótájékoztatón, amelyet a magyarországi ellenzék messiása tartott csütörtökön Donald Tuskkal, az Európai Néppárt (EPP) elnökével, a lengyelországi ellenzéki Polgári Platform (PO) elnökével.

Márki-Zay Péter korábban a 168 Órának adott interjújában beszélt arról, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom ugyan nem alakul párttá, de még a 2022. áprilisi magyarországi parlamenti választás előtt létrejöhet egy "kereszténydemokrata" politikai alakulat a Pálinkás József fémjelezte Új Világ Néppártból, a Gémesi György-féle Új Kezdetből, illetve jobboldali polgármesterekből, volt miniszterekből, nagykövetekből és értelmiségiekből. 

Az új magyarországi politikai alakulat a Fidesz helyét akarja átvenni az EPP-ben. 

Donald Tusk a maga részéről úgy fogalmazott, várja Márki-Zay Péter pártját az Európai Néppártba.

Hasonló tapasztalatunk van. Ellopják a pénzünket és az álmainkat. Meg kell állítani az európai politikusok közeledését Vlagyimir Putyinhoz, és követni kell a magyar ellenzéki előválasztás példáját – jelezte a lengyel liberális politikus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató