2022. január 26. - Paula, Vanda
EUR : 360.52
USD : 319.41
Időjárás ikon-1°

Lengyel lap: Donald Tusk találkozott Márki-Zayval, a magyar Tuskkal

A Wpolityce szerint Márki-Zay legalább annyira megszállottja Orbánnak, mint Tusk Kaczynskinak, elég lenne beszédeikben lecserélni azoknak a nevét, akiket gyűlölnek, és még akkor is minden érthető lenne.

Márki-Zay Péter, a magyar ellenzék miniszterelnök-jelöltje Donald Tuskkal találkozott. A Wpolityce szerint Márki-Zay legalább annyira megszállottja Orbán Viktornak, mint Tusk Jaroslaw Kaczynskinak. A cikk szerint annyira erős az ellenszenv a két ellenzéki politikus és hazai politikai ellenfelük között, hogy szinte „elég lenne beszédeikben lecserélni azoknak a nevét, akiket gyűlölnek, és még akkor is minden érthető lenne”.

Márki-Zay Péter, „a magyar Tusk” azt mondta: „Azt akarjuk, hogy a lengyelek és a magyarok megszabaduljanak a korrupciótól, az pártállamtól, ahol nincs szabad média, nincs jogállamiság, ahol a korrupció csak tovább terjed”.

Tusk ugyanezt mondta: „Nincsenek véletlenek. Mind Budapesten, mind Varsóban a kormány elsősorban azzal foglalkozik, hogy saját polgáraitól lopja el a pénzt, a reményt és az álmokat.”

 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató