2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Átadták a szegedi Pick Arénát, még a kormányt mocskoló Botka is ott mosolygott

Ilyen a "kivéreztetés" Magyarországon: 35 milliárd forint Szegednek

Átadták a férfi kézilabda Európa-bajnokság helyszínéül is szolgáló szegedi Pick Arénát!

Ott vigyorog Botka, vágja a szalagot, megveregeti saját vállát, és közben mocskolja a kormányt. "Városaink kifosztása nem kormányzás!" - írta ő nagyjából 1 éve, miközben a projekt már folyamatban volt. Szeged 12 projekt által 140 milliárd forintért lett "kivéreztetve" A nagyságrend megértéséhez tegyük hozzá, hogy a város idei éves költségvetése 84 milliárd forint

A komplexum kivitelezési munkáit a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. (WHB) [NEM "LÖLŐ"] végezte el a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) beruházásában.

A zártkörű avatóünnepség Magyarország Kormánya, a Magyar Kézilabda Szövetség, a Pick Szeged és Szeged Megyei Jogú Város képviselői, valamint a sportolók részvételével zajlott. Nagyjából egy hónap van hátra Magyarország történetének egyik legnagyobb sporteseményéig, egyúttal az első, Magyarországon rendezett felnőtt férfi kézilabda-világversenyig, a 2022. január 13-30. között Budapesten, Debrecenben és Szegeden, valamint Szlovákiában - Pozsonyban és Kassán - sorra kerülő férfi kézilabda Európa-bajnokságig.

Az esemény kapcsán végzett infrastruktúra-fejlesztés révén épült fel Szeged új modern csarnoka, amely az Európa-bajnokság C-csoportjának küzdelmei mellett Magyarország egyik vezető klubja, a Pick Szeged új otthona is lesz.

A teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas.

Emellett megépült egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is, továbbá akadémiai és kollégiumi részleget is kialakítottak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

Forrás: Magyarepitok.hu, Számok - a baloldali álhírek ellenszere Fb oldal

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató