2022. január 25. - Pál
EUR : 358.7
USD : 316.7
Időjárás ikon-5°

Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentették a Cseh Katalinék cégét

A Gazdasági Versenyhivatal feljelentést tett a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál költségvetési csalás gyanúja miatt a Pannónia Nyomda Kft ellen - tudta meg az Origo. Ez az a cég, amelyet Cseh Katalin momentumos EP-képviselő vezetett 2013 és 2018 között, és több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban.

Még júliusbam indított vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatal az Origo azon cikke nyomán, miszerint a Pannónia Nyomda Kft., amelyet Cseh Katalin momentumos EP-képviselő vezetett 2013 és 2018 között, több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban.

A KÖZBESZERZÉSEKBEN AZ A LEGÉRDEKESEBB, HOGY A PANNÓNIA ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY AZ ÖVÉ LEGYEN A LEGJOBB AJÁNLAT, OLYAN CÉGEKKEL PÁLYÁZOTT KÖZÖSEN, AMELYEK BENNE VANNAK ABBAN A CÉGHÁLÓBAN, AMELYET AZ ELMÚLT ÉVEKBEN ÉPÍTETTEK KI A CSEH CSALÁD ÜZLETTÁRSAI.

Cseh Katalin cége és a céghálójának tagjai nyerhettek az utóbbi években csaknem 4,8 milliárd forint EU-s támogatást.

Az említett üggyel kapcsolatban érkezett panasz vizsgálata folyamatban van - közölte az Origo kérdésére a Gazdasági Versenyhivatal.Az ennek során feltárt és beszerzett adatok, információk alapján a Gazdasági Versenyhivatal egy új panaszos eljárást is megindított, továbbá feljelentést tett a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál költségvetési csalás gyanúja miatt, valamint tájékoztatta a Közbeszerzési Hatóságot és az OLAF-ot.

Mint arról korábban beszámoltunk, házkutatást tartott a NAV a Cseh Katalinhoz köthető egyik cég váci telephelyén. Hónapokkal ezelőtt derült ki, hogy az európai parlamenti képviselőhöz köthető cégháló összesen csaknem 4,8 milliárd forintnyi uniós pénzt szerzett meg.

Az ügyben nyomozás indult, és az OLAF is vizsgálatot indított. 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató