2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kamu Geri: A Fidesz átlépett egy határt azzal, hogy a rendőrséget is bevonta a Városháza-ügybe

Hétfőn reggel valóban megjelentek a rendőrök a Városházán és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt-nél is, a nyomozók nagyjából azzal egy időben érkeztek, amikor a fideszes lakájmédiában megjelentek a házkutatásról szóló cikkek – erről beszélt Karácsony Gergely, Budapest korrupcióba keveredett főpolgármestere.

A sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter is jelen volt, szerinte egyre jobban látszik, hogy Orbán fél a bukástól.

Karácsony szerint „ez egy nagyon erős határátlépés a Fidesz részéről”, hogy a rendőrséget is bevonták a Városháza-ügybe. A főpolgármester azt mondta, ezzel a „kreált üggyel” próbálják elterelni a figyelmet a saját korrupciós ügyeikről. Mint mondta,

a nyomozás „nyilvánvalóan kamu vádak alapján” indult.

 

A Városházán a főjegyzőnél és Kiss Ambrus általános főpolgármesterhelyettesnél tartottak házkutatást, és számítógépes adathordozókat is megnéztek.

„Ezzel alapvetően nem lenne bajunk, a város működése transzparens, semmi takargatnivalónk nincs” – mondta Karácsony, ami miatt ez mégis durva határátlépés, az az, hogy a nyomozást „olyan kreált dokumentumok alapozták meg, amik alapján nem kellett volna nyomozást indítani”.

Úgy véli, ezek „álbizonyítékok”, teljesen „abszurd”, hogy ezek alapján eljárást indított a rendőrség. Szerinte a hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek beszélgetnek, és tesznek különböző állításokat arról, hogy valaki korrupt.

„Bizonyítékként nem elfogadható hangfelvételek alapján nem szokott nyomozást indítani a rendőrség, és nem írja meg abban a percben a propagandasajtó.”

Hangsúlyozta, hogy felmerült benne néhány kérdés a nyomozással kapcsolatban. Például, hogy Gansperger Gyulát kihallgatta-e már a rendőrség, és, hogy „az ő számítógépét is lefoglalták-e már, mint ahogy Kiss Ambruséval tették”. Vagy kihallgatták-e a Tarlós-éra vagyongazdálkodáért felelős vezetőjét, Bagdy Gábort. Esetleg Berki Zsoltot kihallgatták-e már – sorolta a főpolgármester.

„A Nemzeti Nyomozó Iroda a kampány részévé vált”

-mondta az alkalmatlan főpolgármester, hozzátette:

Ha ilyen mondvacsinált indokokkal lehet ma rendőrségi eljárást indítani, akkor „senki sincs biztonságban, bárkinek a számítógépéről leszedhetik a családi fotókat, ennyire megalapozatlan dolgokat bárkiről lehet kreálni, ezek csak arra jók, hogy leplezzék a gonosz rendszert, és a fideszes korrupciót”.

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató