2022. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 384.08
USD : 369.02
Időjárás ikon25°15°

Itt az újabb pöcegödör: elindult az RTL híroldala

Szerdán a kora reggeli órákban elindult az alapjaiban megújult RTL.hu hírportál, amelynek tartalmait az RTL Magyarország saját szerkesztősége állítja elő, írja a Media1.hu. Az oldalon már hónapok óta dolgozott az egyébként 30 fős szerkesztőség.

Június elején egy interjúból derült ki, hogy az RTL Magyarország beszáll az internetes hírpiacba, és online hírszolgáltatást indít, aztán július végére az is kiderült, az RTL a 24.hu-tól igazolt főszerkesztőt a híroldalához, egészen pontosan Bordás Gábor, a Közélet rovat eddigi rovatvezető-helyettese lett az.

Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója korábban úgy nyilatkozott, Bordás személyében egy nagy szakmai múlttal rendelkező médiaszakember érkezik főszerkesztőként az RTL Magyarországhoz.

Azt is hozzátette nyáron, hogy „az oldal szórakoztató szerepe változatlanul hangsúlyos marad, és továbbra is kínál majd az RTL Magyarország műsoraihoz kapcsolódó videós tartalmakat is”.

De a hírszolgáltatáson túl oknyomozásokra is lehet számítani, akár videós formában, akár írva.

Az oldalon az impresszum menü egyelőre elérhetetlen, de a Media1.hu cikkéből kiderül például, hogy Gyömöre Máté az oldal egyik felelős szerkesztője, ő korábban az RTL Híradónál volt külpolitikai szerkesztő.

A másik felelős szerkesztő Angyal Gábor, a korábban a Jelennél, Népszavánál és a 168 Óránál dolgozott.

A harmadik felelős szerkesztő pedig Rácz Johanna, aki a 444.hu-t is működtető Magyar Jetihez tartozó Qubit.hu tudományos oldalnál volt szerkesztő, korábban pedig a HVG-nél, Magyar Narancsnál és a Népszabadság Online-nál dolgozott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató