2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Jézus ma vegán lenne” – üzenik az osztrák hústagadók

Osztrák állatvédők egy zöldségekkel és gyümölcsökkel telepakolt asztalt állítottak fel a bécsi Mariahilferstrassén. Leonardo da Vinci híres festményét, Az utolsó vacsorát próbálták szemléltetni, ám az apostolok helyett állatok maszkjait öltötték magukra, és egy feliratot is feltartottak: „Jézus ma vegán lenne”.

„Újragondolták” a bécsi állatvédők Leonardo da Vinci világhírű festményét Az utolsó vacsorát: egy hosszú asztalt állítottak fel a Mariahilferstrassén, és fejükre állatfejeket ábrázoló maszkokat húzva egy lakomát imitáltak. A hústagadók zöldségekkel és gyümölcsökkel rakták tele az asztalt, majd kartonlapokra írt feliratot tartottak a fejük fölé, amelyeken ez állt: „Jézus ma vegán lenne” – számolt be a Heute osztrák hírportál.

Az asztalnál helyet foglaló, a bibliai apostolokra utaló aktivisták háziállatokat – tehenet, birkát, tyúkot, disznót –, valamint halat ábrázoló maszkokat húztak a fejükre.

A demonstrálók így kívántak tiltakozni Elisabeth Köstinger agrárminiszter és Wolfgang Mückstein szociális és egészségügyi miniszter sertéstartással kapcsolatos reformjai ellen. A tervek szerint 2023-ban életbe lépő osztrák szabályozás ugyanis előírná, hogy az EU legnagyobb sertéstenyésztője, Dánia mintájára teljesen lebetonozzák a disznóólak alapját, ami az állatvédők szerint „jelentősen rontaná a sertések életminőségét”.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató