2022. augusztus 11. - Tiborc, Zsuzsanna
EUR : 401.29
USD : 392.54
Időjárás ikon28°18°

Nemzetgyalázás felsőfokon: Parászka Boróka szerint a székely zászló egy giccs, aminek nincs köze Erdélyhez

A nemzetgyalázás újabb szintjét ütötte meg Parászka Boróka erdélyi újságíró, amikor Juszt László műsorában egyszerűen giccsnek nevezte az Országház épületére is kifüggesztett székely zászlót, kijelentve, hogy annak semmi köze Erdélyhez.

Parászka Boróka régóta értelmezhetetlen jelenséget testesít meg az erdélyi magyarság és az anyaország nyilvánossága számára is. Az önsorsrontás és a magyargyalázás olyan fokára jutott hosszú évek távlatában a függetlenobjektív újságíró, hogy minden valószínűség szerint még az SZDSZ se fogadta volna sorai közé túlzott radikális nézetei miatt.

Az úgynevezett székely zászló az egy nagyon friss kreatúra, nincs köze Erdélyhez. (…) A magyar kormány a szimbolikus politizálás minden eszközével élt, minden eszközt kihasznált, gátlástalanul. Ezzel a székely közösségnek árt, rengeteget. (…) Nem él egy igazi, reális kép Székelyföldről, ami egy gazdag, fontos kulturális térség és beletömörítették két, három giccsbe

– fogalmazott a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa (az ominózus részlet 37:27-től tekinthető meg).

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató