2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Oltatlan játékosokat nem nagyon szerződtetnének az edzők a Premier League-ben

A Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem valószínű, hogy olyan labdarúgót igazolnának, aki nincs beoltva a koronavírus ellen.

"Nem állunk közel ahhoz, hogy valakit szerződtessünk, de gondolkodtam ezen, és igen, egyértelműen befolyásoló tényező lenne (az oltatlanság)"

- mondta a témában korábban kevésbé határozott álláspontot elfoglaló Jürgen Klopp a Tottenham Hotspur elleni vasárnapi mérkőzés előtt. Szerinte egy beoltatlan játékos folyamatos veszélyt jelent a többiekre, szervezési szempontból sok gondot okozhat, pozitív teszt esetén például a közvetlen kontaktokat is el kell különíteni egy időre, az ilyen helyzetet pedig célszerű elkerülni.

Klopphoz hasonló véleményen van Steven Gerrard, az Aston Villa, valamint Patrick Vieira, a Crystal Palace trénere is. Ők úgy vélekednek, az emelkedő esetszámok miatt a szerződtetéseknél figyelembe kell venni, hogy a kiszemelt játékos kapott-e oltásokat.

A PL októberben azt közölte, hogy a játékosok 64 százaléka két oltással rendelkezik, de az omikron variáns terjedése miatt hétfőn így is rekordnak számító 42 pozitív esetet jelentett az előző hétre vonatkozóan.

A megbetegedések miatt már tíz mérkőzést el kellett halasztani, ebből hatot a most hétvégi 18. fordulóból.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató