2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Árulók és miniszterelnök-jelölt csere után, Márki-Zay újabban szivárogtatóról beszél

A baloldal miniszterelnök-jelöltje állítja: „vannak információi”, ki szivárogtatta ki az Index szerint számára elkészített, a Fidesz előnyét jelző kutatást.


 
Márki-Zay Péter a Spirit FM Aktuál című reggeli rádióműsorában kérdezték a közvélemény-kutatásról, amelynek eredményét először a 444 szellőztette meg, és amely szerint a teljes lakosság 46 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP-t, miközben az ellenzéki összefogásra csak körülbelül egyharmaduk szavazna. A Mi Hazánk 5, a Kutyapárt 4 százalékra számíthat. A kutatásról bővebben ide kattintva olvashat.

Márki-Zaynak vannak információi

Több mint gyanús”

– fogalmazott a kutatással kapcsolatban Márki-Zay. Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje fenntartja véleményét, miszerint a felmérés eredménye „nem a valóság” a kérdés pedig szerinte az, hogy kinek az érdeke egy ilyen kutatás kiszivárogtatása. Arról is vannak információi, hogy ki szivárogtatta ki, és Márki-Zay elmondása szerint „mára minden programját lemondta”.

Egyenesen Márki-Zay részére készült a kutatás, amiről azt állította, csak a sajtóból ismeri

A kutatással kapcsolatban Márki-Zay eddig elég ellentmondásosan nyilatkozott. A baloldal miniszterelnök-jelöltje először úgy hívta a felmérést „komolytalannak”, hogy azt állította: létezéséről nem is tudott, csak a sajtóból értesült arról, hogy létezik a közvélemény-kutatás. Erről ide kattintva olvashat többet. Ehhez képest az Index megszerezte a teljes anyagot, és azt írták: a kutatás egyenesen Márki-Zay részére készült, az Iránytű Intézet és a 21 Kutatóközpont által. Erről bővebben itt írtunk.

Érdekesség a kutatás kapcsán az is, hogy bár Márki-Zay azt is állította, hogy az ellenzék „egy fillért sem fizetett” a kutatásért, Schmuck Erzsébet szerint a felmérést az egyesült ellenzék kampánycsapata rendelte meg.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató