2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Hajós András: a magyar választók olyanok, mint egy abuzált gyermek vagy egy bántalmazott asszony

A liberális "előadóművész", megmondóember úgy látja, Karácsony nem bukott el, és szerinte ezt nem a hozzá fűződő szimpátia mondatja vele.

Mint mondta, a magyar választóknak az egyik legfőbb problémája az az ellentmondás, hogy egyszerre akarnak erőt, miközben utálják az erőt és az erőszakot. Egy erőszakos rendszer uralkodik most a választókon,

a magyar választók pedig olyanok, mint egy abuzált gyermek vagy egy bántalmazott asszony - miközben felháborodnak azon, ami velük történik, talán észre sem veszik, és az erő ellenében egy ellenerőt akarnak állítani.

Szerinte nem ez a megoldás.

Karácsony visszalépésével kapcsolatban azt mondta, túl van értékelve a közvélemény-kutatások szerepe, egy politikai aktornak nem számokat kell néznie. A végleges eredmény és hogy hogyan fordít meg dolgokat. Karácsony Gergely úgy döntött, hogy nem megy a számok és a szél ellenében, ez Hajós számára egy emberi nagyságról tesz tanúbizonyságot, ugyanis a főpolgármester képes belátni, hogy ebben a helyzetben most nem ő kell, és hátrébb lép.

Mit gondol Márki-Zayról?

Úgy fogalmazott, nem szereti azt a helyzetet, ami előállt, neki Márki-Zay Péter első megnyilvánulásai csalódást okoztak. Szerinte a jelölt egy háborús politikát vállal fel, a faltörő kos szerepét játssza. Amit például a miniszterelnök fiával, Orbán Gáspárral szemben megengedett magának, az ő véleménye szerint nem felel meg annak, amit ő kormányfőként látni szeretne.

Amilyen bajt a Fidesz gondolkodása ennek az országnak okozott, az egy kormányváltással nem oldható meg, lett egy közhangulat, amit pusztán egy váltás nem fog lemondani, csak a választók tudják lebontani - hangsúlyozta. Ám úgy látja, ő maga még megérheti azt, amikor egy más gondolkodású elit fog kormányozni.

Arra a kérdésre, hogy beszáll-e a kampányba, annyit mondott: "nem hiszem." Mint mondta, részt vehetett volna már olyan eseményeken, amikor egy színpadon állt volna Márki-Zay Péterrel, ezt visszautasította.

Viszont ha úgy adódik, valószínű, hogy Márki-Zayra fog szavazni, hiszen nem szeretné, hogy Orbán vezesse az országot. Ugyanakkor azt is megjegyezte, az is lehet, hogy a Kétfarkú Kutya Pártra szavaz.

Hajós András a 99 Mozgalomnak alapító tagja, elmondta, hogy nemrég volt egy találkozó, ahol az volt a téma, hogy hogyan tovább. Úgy tűnik, hogy szeretnének sok mindent csinálni, és ez inkább mozgalom akarnak maradni, mint párt - jelentette ki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató