2022. május 25. - Orbán
EUR : 383.23
USD : 357.99
Időjárás ikon25°14°

A cseh államfő a kötelező oltást szorgalmazza

A koronavírus-fertőzés elleni védőoltások kötelezővé tétele mellett szállt síkra Milos Zeman cseh államfő hagyományos karácsonyi beszédében vasárnap.

Korábban kételyeit hangoztatta az ilyen kötelezettséggel szemben, de a járvány újabb és újabb hullámai láttán megváltoztatta a véleményét – mondta a televízió élő adásában közvetített ünnepi beszédében. Végül, mint mondta, Ausztria példája győzte meg, amely 2022. februártól kötelezővé teszi a védőoltás felvételét.

Meggyőződésem, hogy az a legegyszerűbb módja a járvány leküzdésének. Már egy sor betegség ellen kötelező a védőoltás nálunk. Semmi okunk arra, hogy ne vezessük be a koronavírus ellen is Jobb egy ilyen radikális intézkedés, mint tétlenül nézni, ahogyan Európában egymást váltják a járvány csillapodásának, majd fellángolásának időszakai

– vélekedett.

A korábbi évekhez hasonlóan Zeman idén sem fukarkodott a klímaaktivisták bírálatával, akik “a kezdetben értelmes ökológiai célokból egyfajta vallást csináltak”. Dicsérte Andrej Babis volt miniszterelnök kormányát, amely szerinte “sok jót tett”.

Az általa a közelmúltban felesketett új kormányt pedig arra figyelmeztette, hogy ne “puhítsa fel” a költségvetési fegyelmet a gazdasági lobbik kedvéért, amelyek mindenféle adókedvezményt követelnek a társadalom rovására.

 

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató