2022. január 18. - Piroska
EUR : 355.89
USD : 311.53
Időjárás ikon

Szenteste gyalázták meg a varsói Szent Kereszt-bazilikát a baloldali radikálisok

Szenteste, az éjféli mise után megrongálták a varsói Szent Kereszt-bazilika homlokzatát. Az egyelőre ismeretlen vandálok azt írták a római katolikus bazilika falára, hogy éjszakai klubot építenek a helyére – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség és a Catholic Arena nevű, vallásos tartalmakat közvetítő hírportál. A bazilika előtti Krisztus-szobort már korábban is meggyalázták abortuszpárti, illetve LMBTQ-aktivisták. A karácsonyra időzített varsói keresztényellenes támadás jól beleillik az elmúlt hetek radikális baloldali aktivizmusába, amelynek célja a cancel culture jegyében a karácsony eltörlése, de legalábbis a jelentőségének a csökkentése.

„Itt techno lesz", „Világi állam"

– írták vörös festékkel a Varsó belvárosában található Szent Kereszt-bazilika homlokzatára a szentesti ünnepi misét követően. A szélsőségesek tehát éjszakai (night) klubbá alakítanák át a lengyel történelemben fontos szerepet játszó római katolikus bazilikát.

Robert Bąkiewicz, a Függetlenségi Menet Egyesület nevű, jobboldali elkötelezettségű civil szervezet vezetője szombaton bejelentette, hogy a jövőben a Nemzeti Gárda fogja védeni a bazilikát.A baloldali barbárok nem nyugszanak– írta a Twitter-oldalán, ahol képeket is megosztott a megrongált épületről.

 

ROBERT BĄKIEWICZ EZZEL ARRA UTALT, HOGY AZ EGYHÁZI LÉTESÍTMÉNY MEGGYALÁZÓI BALOLDALI AKTIVISTÁK LEHETTEK.

Mivel az eset szenteste történt,

EZ EGYÉRTELMŰEN ÉS HATÁROZOTTAN KERESZTÉNYELLENES TÁMADÁSNAK TEKINTHETŐ, AMELYNEK CÉLJA A KARÁCSONY ELTÖRLÉSE, VAGY LEGALÁBBIS A KERESZTÉNY ÜNNEP JELENTŐSÉGÉNEK A CSÖKKENTÉSE A RADIKÁLIS BALOLDALI CANCEL CULTURE JEGYÉBEN.

A lengyel sajtó a híradásaiban emlékeztetett arra, hogy az egyházi létesítmény másfél éve még az abortuszpárti, illetve LMBTQ-aktivisták támadásainak volt a célpontja.

Nem ez volt az első gyalázatos támadás:

A SZENT KERESZT-BAZILIKA LÉPCSŐIN ÁLLÓ KRISZTUS-SZOBOR SZÁJÁT AZ ANARCHISTA MOZGALOMRA UTALÓ RÓZSASZÍN KENDŐVEL TAKARTÁK EL, A SZOBORRA PEDIG RÁHELYEZTEK EGY NAGY MÉRETŰ SZIVÁRVÁNYOS ZÁSZLÓT.

A történtek után alig egy hónappal varsói Mindenszentek-templom lépcsőin található

II. JÁNOS PÁL PÁPÁT ÁBRÁZOLÓ SZOBROT AZ LMBTQ-AKTIVISTÁK SZIVÁRVÁNYSZÍNŰ ZÁSZLÓVAL TAKARTÁK LE,

mindezt a közösségi médiában élőben közvetítették.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató