2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Kaczynski: Németországban a médiaszabadság csupán fikció

A lengyel miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hogy habár Orbán Viktornak mindig más volt a véleménye Oroszországról, a magyar kormányfő hű szövetségese Lengyelországnak.

A Wpolityce  lengyel portál készített interjút Jaroslaw Kaczynskivel, amelyben a miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre, hogy a „Lex TVN”-t  nem tartja-e az első lépésnek a magyar modell felé, ahol szerintük „megszabadulnak a független szerkesztőségektől”, így válaszolt:

„Lengyelországban nem lesz ilyen modell. Magyarországon sem látom ezt, bár az ottani hatóságoknak kétségtelenül erősebb a pozíciója a médiában, mint Lengyelországban, bár messze nem annyira, mint Németországban, ahol a médiaszabadság csupán fikció. Mi csak azzal foglalkozunk, hogy rend legyen. Tökéletesen tudom, hogy a TVN kormányellenes
marad” 

Orbán Viktor hű szövetséges

Kaczynskit Orbán Viktor Oroszország-politikájáról és az európai jobboldal vezetőivel való varsói találkozóról is kérdezték. A politikus kifejtette:

Orbánnak mindig más volt a véleménye Oroszországról, és ezt a magyar miniszterelnök sohasem rejtette véka alá.

„Ez számunkra nem meglepetés, ami nem változtat azon a tényen, hogy Orbán hűséges szövetséges maradt” – jelentette ki a lengyel politikus. A PiS elnöke Marine Le Pen francia politikus szavaira utalva, aki szerint Ukrajna az orosz befolyás övezetében van, kifejtette:

„Radikálisan elutasítom a véleményét, de ha Nyugat-Európában akarunk beszélni, akkor nem csak azokkal beszélhetünk, akikkel száz százalékban egyetértünk. Röviden: a politikát a való világban kell kialakítanunk, és meg kell védenünk azt, ami a legalapvetőbb” – tette hozzá a pártelnök.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató