2022. január 25. - Pál
EUR : 358.7
USD : 316.7
Időjárás ikon-5°

Kényszergyógykezelést kap a Honvéd Kórház Covid osztályán késelő elmebeteg kínai férfi

MTI

Vádat emelt és kényszergyógykezelést indítványozott az ügyészség annak a kínai férfinak az ügyében, aki tavasszal a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán halálra szurkált egy alvó beteget. Az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint a vádlott kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető–tudatta közleményben a Fővárosi Főügyészség kedden.
 
A vádirat szerint a harmincnyolc éves külföldi férfi március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban először betegtársát fojtogatta, majd két sebészollóval az őt megfékezni próbáló ápolónőre támadt, megpróbálta mellbe szúrni, azután a szomszéd kórteremben ollókkal súlyosan bántalmazott egy altatásban lévő nőt, aki néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. A dühöngő vádlottat a kórház biztonsági őreinek sikerült megfékezniük.

A vádlott az egyik őr mellkasa felé szúrt, aki könnyebben megsérült. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben többszörösen minősülő – közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett – emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A VÁDLOTT KÓROS ELMEÁLLAPOTÚ

Ha egy sértett életét veszti, és emellett más emberekre is ölési szándékkal támad az elkövető, további halálos eredmény azonban nem következik be, akkor a bűncselekmény minősítése több emberen elkövetett emberölés kísérlete. Az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint a vádlott kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető. Ezért indítványozta az ügyészség, hogy a bíróság, a vádlott felmentése mellett rendelje el kényszergyógykezelését, amely határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés a társadalom védelme és a vádlott gyógyítása érdekében.

A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll

– közölte a Fővárosi Főügyészség.

A rendőrség december elején, a nyomozás lezárásakor azt közölte: a kínai férfi a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán követte el cselekményeit, áldozata egy 54 éves mélyaltatásban lévő nő volt. Az elkövető nem tett vallomást.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató