2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szilveszter: Idén is tomboltak a migránsok a nyugat-európai nagyvárosokban

Franciaországban, Svédországban és Németországban is több súlyos bűncselekmény történt szilveszter éjjel. Gyújtogatás, késelés, verekedés jellemezte az éjszakát. Ezzel szemben Magyarországon önfeledten szilvesztereztek az emberek.

Míg Magyarországon békésen és jó hangulatban telt az óév utolsó napja, addig külföldön több helyen súlyos összecsapások, gyújtogatások, verekedések voltak. Az egyik legkirívóbb eset a franciaországi Strasbourgban történt. A város külső részein (ezek a leginkább bevándorlók által lakott részek) a rendőrök összecsaptak a vandálokkal.

12 EMBERT TARTÓZTATTAK LE A HATÓSÁGOK, EBBŐL NÉGYET RANDALÍROZÁS MIATT.

Egy rendőr könnyebben megsérült. 

Idén sem maradhatott el a "szokásos" autógyújtogatás sem Franciaországban. A legfrissebb hírek szerint Elzász-Lotaringiában gyújtottak fel több gépkocsit a vandálok, és Strasbourgban a külső városrészekben is történtek gyújtogatások - írta a Le Figaro. 

Nagy felfordulás Svédországban

Svédországban az ország legdélibb megyéjében, Skanéban volt a legtöbb dolga a hatóságoknak szilveszter éjjel. Ebben a megyében élnek a legnagyobb arányban bevándorlók. Landskrona városában a mentőkre és a rendőrökre is tűzijátékokkal támadtak ismeretlenek. 

Malmőben egy embert késeltek meg. Szerencsére az illető túlélte a támadást. A feltételezett elkövetőt egyelőre még nem fogták el.

SZINTÉN MALMŐBEN TÖRTÉNT, HOGY ISMERETLENEK EGY HÁZAT GYÚJTOTTAK FEL.

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, addigra már olyan erősen égett az épület, hogy nem lehetett a teljes pusztulástól megmenteni. A hatóságok szerint nem lehet kizárni, hogy szándékos gyújtogatás történt. 

Malmőben olyan erősen használták a tűzijátékokat, hogy az embereknek menekülniük kellett a hatalmas füst és zaj miatt. 

Göteborgban egy 20 év körül férfit szúrtak meg, az elkövetőt letartóztatták. Östersundban pedig tűzijátékot lőttek a rendőrökre és a rendőrautókra - számolt be az Aftonbladet. 

Halálos áldozatot követelt a szilveszter éjjel Németországban

Történt egy halálos tűzijáték-baleset a németországi Hennef városban (Észak-Rajna-Vesztfália tartomány) is. Egy feltehetőleg házi készítésű tűzijáték robbant fel egy 37 és egy 39 éves férfi mellett az utcán, és súlyosan megsebesítette őket. A 37 éves belehalt sérülésébe, a 39 évest életveszélyes állapotban kórházban ápolják. Berlinben is volt egy tűzijáték-baleset egy zártkörű rendezvényen, ebben 12-en sérültek meg, köztük gyerekek, és mindegyiküket kórházba kellett szállítani.

Megvakult egy férfi a petárda miatt

Nápolyban sokan megszegték szilveszterkor a tűzijáték-tilalmat, részben emiatt súlyos balesetek történtek a délolasz városban. Egy utcán cigarettázó férfit eltévedt lőszer talált el, egy másik pedig mindkét szemét elveszítette petárdázás közben. Nápolyban és térségében tizennégy ember sérült meg tűzijátéktól vagy petárdától. 

A LEGSÚLYOSABB ÁLLAPOTBAN EGY 40 ÉVES, SRI LANKÁRÓL SZÁRMAZÓ FÉRFIT SZÁLLÍTOTTAK KÓRHÁZBA, AKI KIMENT AZ UTCÁRA CIGARETTÁZNI, MAJD EGY ELTÉVEDT LŐFEGYVERGOLYÓ ELTALÁLTA. DÉL-OLASZORSZÁGBAN SZOKÁSNAK SZÁMÍT, HOGY ÜNNEPLÉSKOR LŐFEGYVERREL LŐNEK A LEVEGŐBE.

 Egy 53 éves nő a szemén sérült meg petárda felrobbanása miatt, egy 47 éves férfi pedig el is veszítette a látását, mások könnyebb sérüléseket szenvedtek. Egy huszonegy hónapos gyerek csillagszórótól sérült meg.

A Gaetano Manfredi polgármester által elrendelt tűzijáték- és petárdastop december 31. délután lépett életbe, és szombat éjfélig tart. A tiltást azért vezették be, hogy ne terheljék tovább a koronavírusos betegekkel teli kórházakat.

A RENDELKEZÉS ELLENÉRE NÁPOLYBAN ERKÉLYEKRŐL, TETŐTERASZOKRÓL SZÁMOS TŰZIJÁTÉKOT KILŐTTEK, ÉS A REJTETTEBB UTCÁKON PETÁRDÁKAT ROBBANTOTTAK.

A megszokottal ellentétben azonban a durrogtatás éjfél körül alig fél óráig tartott a pandémia előtti évek többórás tűzijátékával szemben.

Olaszország több városában voltak sérültjei a szilveszteri petárdázásnak.

RÓMÁBAN A RENDŐRSÉGNEK LE KELLETT ZÁRNIA A COLOSSEUMNÁL TALÁLHATÓ METRÓMEGÁLLÓT ÉS ANNAK KÖRNYÉKÉT, MERT AZ ARRA HALADÓKRA PETÁRDÁKAT DOBÁLTAK.

A fővárosban a nagyon ritka, az utcákat teljesen befedő sűrű köd miatt még üresebbé váltak az utcák, mint amire számítani lehetett. A piemonti Val di Susában őrizetbe vettek tíz embert, mert tűzijátékot lőttek a nagysebességű vasútvonal hatóság által őrzött építkezési területére, és a környező erdő lángra lobbant.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató