2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Pánik az ellenzékben: Gattyán óriási károkat okozhat, ha elindul

Karácsonykor bejegyezték Gattyán György pártját, a Megoldás Mozgalmat. A milliárdos üzletember úgy tűnik komolyan beszáll a választási harcokba, ugyanis a héten már a politikai programja is elkészült, melyet jövő héten hoznak majd nyilvánosságra. Arról, hogy a magát az ellenzéki táborhoz soroló üzletember választásokon való indulása végül kinek kedvez majd, az ATV Start vendégeként Vasali Zoltán, az Idea elemzője beszélt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, december 24-én bejegyezték Gattyán György pártját, a Megoldás Mozgalmat. A héten pedig már arról is szó esett, hogy a milliárdos üzletember pártjának politikai programja is elkészült, melyet jövő héten hoznak majd nyilvánosságra.

Az Idea Intézet elemzője, Vasali Zoltán azonban úgy látja, egy kampány alatt felépíteni egy párt mögötti politikai közösséget akármennyi pénzzel is lehetetlen. Az elemző hozzátette: „Ráadásul az ellenzék részéről is jogos az a felvetés, hogyha elindulnak és bármennyi szavazatot is szereznek, az igazából nem a bekerülésüket szolgálja – hiszen az szinte lehetetlen –, hanem a Fidesz érdekeit azáltal, hogy bizonytalanokat vagy ellenzéki szavazókat vihetnek el”.

Vasali úgy látja, még ha valóban a jószándék vezérli is Gattyán Györgyöt, inkább csak károkat fog okozni a ténykedésével: „Ha digitalizációról beszélünk akár európai viszonylatban is, példátlan, hogy valaki ezért egy pártot alapítson”. Az elemző hozzátette, érdekes jelenség lesz, ha valóban hamarabb jelenti be a politikai programját, mint az ellenzéki összefogás.

„Ugyanakkor Gattyán Györgyöt nehéz elhelyezni a politikai palettán” – jegyezte meg. „Látunk egy, a piaci szférában sikeres vállalkozót, akivel kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel: akkor ő most piaci liberális vagy konzervatív, vajon szociálisan érzékeny?” – sorolta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató