2022. január 27. - Angelika
EUR : 359.65
USD : 318.64
Időjárás ikon

Az osztrák alkancellár nagyon örül, hogy náluk rendezik a homoszexuális sportolók versenyét

2024 júniusában Bécs ad otthont a EuroGames rendezvénynek, amelyre több mint háromezer sportolót várnak. Az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség (EGLSF) döntése értelmében a rendezés jogát az osztrák főváros december végén nyerte el, megelőzve a szintén pályázó Birminghamet.

Az osztrák indulás mögött két helyi LMBTQ sportklub, az Aufschlag Wien és a Kraulquappen Wien áll, és megkapták hozzá Bécs városának, a sportminisztériumnak, valamint számos sportszövetségnek és klubnak a támogatását.

Werner Kogler alkancellár, sportügyekért felelős miniszter hangsúlyozza, hogy

Bécs ideális helyszín a játék megrendezésére, mert az osztrák főváros régóta LMBTQ-barát város.

Emellett megfelelő sportlétesítményekkel rendelkezik, valamint a kontinens szívében helyezkedik el, Európában a legtöbb nemzetközi éjszakai vasúti csatlakozással bír, így a bolygó védelmét szem előtt tartva repülő helyett vonattal is érkezhetnek a résztvevők.

A főváros alpolgármestere, egyben a város "sokszínűségért felelős" képviselője,

Christoph Wiederkehr szerint megtisztelő és örvendetes a tény, hogy az EuroGames 30 éves történetében végre Bécs adhat otthont a rendezvénynek.


Az EuroGames a leszbikus, meleg, biszexuális, transz, interszexuális és queer emberek, valamint barátaik "sportrendezvénye", ahol a részvétel minden szexuális irányultságú és nemi identitású sportoló előtt nyitva áll. Minden évben más-más európai városban tartják a négy-öt napos eseményt, 2012-ben például Budapest lehetett a házigazda – idén a hollandiai Nijmegen, 2023-ban pedig a svájci Bern következik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató