2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

A Soros-szervezetek érvénytelen szavazásra buzdítanak a kormány népszavazásán

Annak hírére, hogy Áder János kitűzte a választás napját, tíz "civil szervezet" (értsd: liberális felforgatók, Soros-szervezetek - a szerk.) érvénytelen népszavazásra buzdít minden szavazópolgárt, „hogy Magyarországon mindannyian biztonságban és egyenlőségben élhessünk”.

A népszavazás kérdéseit a liberálisok "gyűlöletkeltőnek" tartják, melyek "kiközösítik a szexuális és nemi kisebbségeket".

„A népszavazás két okból is különösen aljas. Egyrészt a kérdések megfogalmazása arra enged következtetni, hogy a fiatalok sérülnek attól, hogy hallanak a szexuális és nemi kisebbségekről, másrészt sérti az LMBTQI-emberek méltóságát. A szóhasználat szándékosan manipulatív: a szülők gyermekük iránti természetes aggodalmát és védelmező szándékát akarja saját politikai céljaira használni. A Fidesz-KDNP kormány immár másodszorra építi a választási kampányát egy sérülékeny csoport ellen irányuló gyűlöletkeltésre” - közölték a felforgatók.

Arra kérnek mindenkit, hogy a népszavazáson szavazzon érvénytelenül, a választási lapon az “Igen” és a “Nem” karika egyidejű beikszelésével, minden népszavazási kérdésnél.

„Érvénytelen kérdésekre érvénytelen választ kell adni. Minden érvénytelen szavazat segít abban, hogy a kormány kiközösítő népszavazása ne érje el az érvényességi küszöböt. Bizonyítsuk be újra, hogy a magyarok egy elfogadó társadalomban akarnak élni, utasítsuk el a kormány kirekesztő és gyűlöletkeltő politikáját,” mondta Vig Dávid, a Soros-féle Amnesty International Magyarország igazgatója.

A közleményt kiadó tíz civil szervezet:

Amnesty International Magyarország
Budapest Pride
Háttér Társaság
Labrisz Leszbikus Egyesület
Magyar Helsinki Bizottság
Magyar LMBT Szövetség
Prizma Transznemű Közösség
Szimpozion Egyesület
Szivárványcsaládokért Alapítvány
Társaság a Szabadságjogokért 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató