2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Transznemű színésznő nyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat

A művésznőt a „Póz” című sorozatban nyújtott alakításáért díjazták.

Vasárnap osztották ki a 2021-es év Golden Globe-díjait. Steven Spielberg LMBTQ-szálat tartalmazó West Side Storyja nyerte a legjobb musical vagy vígjáték Golden Globe-díját, ám nemcsak filmeket, hanem színészeket és színésznőket is jutalmaztak a teljesítményükért.

Michaela Jaé (Mj) Rodriguez az LMBTQ-közösség szerint történelmet írt, ugyanis ő nyerte a legjobb női szereplő (dráma tévésorozat) kategóriáját a Póz című FX-sorozatban nyújtott alakításáért. Olyan nevekkel versengett, mint például Jennifer Aniston (The Morning Show), vagy Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje).

A színésznő Instagram bejelentkezésében ömlengett arról, hogy ez a győzelem nem csak neki, hanem „az LMBTQ-közösségnek, a feketéknek, a latinoknak, az ázsiaiaknak és a szivárvány minden színének is szól”.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Michaela Jaé (@mjrodriguez7) által megosztott bejegyzés

Ismert: a HFPA tavaly azt követően került össztűz alá, hogy kiderült: a 87 fős testületnek egyetlen egy fekete tagja sincs. A szervezetet ért korrupciós vádak és a sokszínűség hiánya miatt az NBC tévécsatorna májusban bejelentette, hogy nem sugározza a 2022-es Golden Globe-gálát.

A HFPA az utóbbi hónapokban többször hangsúlyozta, hogy alapjaiban megváltozott.

Felvettek egy vezető tanácsadót, aki a sokszínűséget garantálja, átalakították a vezetőséget, és a szervezet 21 új taggal bővült, köztük hat fekete újságíróval,

emellett ötéves együttműködési megállapodást kötöttek az NAACP-vel, a legbefolyásosabb polgárjogi szervezettel és átszabták magatartási kódexüket is.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató