2022. augusztus 16. - Ábrahám
EUR : 397.33
USD : 389.27
Időjárás ikon34°19°

Hatalmas pedofilhálózatot kapcsoltak le a német rendőrök, a legfiatalabb áldozat három hónapos volt

Négyszáznál is több feltételezett elkövetőt azonosítottak és több mint hatvan kisgyereket és fiatalkorút mentettek meg bántalmazóiktól az utóbbi évek legnagyobb németországi gyermekbántalmazási ügyében, amelynek nyomozása szerdán ért véget – írja az MTI.

A kölni rendőrkapitányság Berg nevű nyomozócsoportja 26 hónapig tartó munkával 439 feltételezett elkövetőt azonosított, és 65 gyereket, illetve 17 év alatti fiatalkorút emelt ki környezetéből, amelyben szexuális bántalmazásnak volt kitéve. A legfiatalabb áldozat mindössze három hónapos volt, kínzói megerőszakolták – mondta szerdai sajtótájékoztatóján a nyomozócsoport vezetője, Michael Esser.

A nyomozó azt mondta, a legsűrűbb időszakban 350-en dolgoztak a Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási eset feltárásán. A Köln melletti városról elnevezett, szerteágazó ügy 2019 októberében kezdődött. Kiindulópontja egy családi ház Bergisch Gladbachban, amelynek időközben elítélt 45 éves tulajdonosa több tucat szexuális bűncselekményt követett el a lánya ellen. Az áldozat az első eset időpontjában három hónapos volt.

A saját gyermeke ellen forduló férfi egy fórumokon és azonnali üzenetküldő alkalmazásokon összekapcsolódó nemzetközi hálózat tagja volt. Bűncselekményeit dokumentálta, a felvételeket a hálózatban terjesztette. Több terabájtnyi adatot foglaltak le nála, csak a mobiltelefonján 130 ezer fotót találtak. A hálózat tagjai többnyire férfiak voltak, akik bántalmazásokról készült videókat küldözgettek egymásnak. Néhányan még a való életben is cseréltek áldozatot egymással, és nem számoltak a lebukás veszélyével.

A dpa német hírügynökség beszámolója szerint Michael Esser arról is beszélt, hogy a nyomozás során nagyon szürreális helyzetek is előfordultak. Ilyen volt az, amikor sírtak a gyerekek, miután elválasztották őket a bántalmazóiktól. Egy aacheni kislány például a meghallgatásán kétségbeesetten kapaszkodott egy plüssállatba, amelyet a nagybátyjától kapott ajándékba, aki „leírhatatlan szenvedést okozott a gyermeknek” – mondta Esser. „Még a legtapasztaltabb nyomozókat is megdöbbentette a visszaélések súlyossága” – tette hozzá.

A nyomozás révén Észak-Rajna-Vesztfália tartományban eddig 15 bírósági eljárás indult, és 13 ítéletet hoztak. Együttvéve több mint 80 év börtönbüntetést szabtak ki a pedofil bűnözőkre. Két vádlott az ítélethirdetés előtt meghalt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató