2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orbán felkészült, hogy meg kell védenie Brüsszelben a magyar élelmiszerárstopot

Orbán felkészült arra, hogy meg kell védenie Brüsszelben a magyar élelmiszerárstopot, mert ott másképp gondolkodnak, mint itt.

Orbán szerint az ellenzéknek „nem tud kijönni a száján”, hogy legalább annyit mondjanak, jó, hogy ennek a hat terméknek befagyasztották az árát.

Az ellenzék áfamérséklést emlegetett, Orbán viszont nem tudja, lesz-e kötelezettségszegési eljárás, hiszen Brüsszelben nem a józan ész, hanem a piaci dogmák uralkodnak. A kormánynak nem csak piaci szempontokat kellt képviselni, hanem nemzeti szempontokat, nekünk a családokat kell védeni,nem tárhatjuk szét a kezünket, meg kell próbálni beavatkozni - jelentette ki. Nem szabad, hogy egy kormány csak nézze, mi történik egy gazdaságban, amikor eltérő jelenségeket tapasztal, be kell avatkozni - mondta. A baloldalon ismerethiány van, hiszen az alapvető élelmiszerek adóját öt százalékra vitték le, ezt pedig a baloldal nem szavazta meg - jelentette ki.

Hozzátette, hogy a baloldal mondhatná, hogy az intézkedés jó, hiszen nem pártlogika alapján kellene közelíteni, hanem a józan ész alapján, de ez "nem tud kijönni a szájukon" Orbán szerint.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató