2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A BRFK korrupciós osztálya nyomoz V. Naszályi ügyében

Nyomozás indult V. Naszályi Márta, az I. kerület párbeszédes polgármestere ügyében – tájékoztatott közleményében a budavári Fidesz-frakció. A nagyobbik kormánypárt ismertetője szerint Váradiné Naszályi Márta és az önkormányzat baloldali többsége még egyszer sem tudott elfogadni egy rendes, a törvényeknek megfelelő költségvetést 2019 óta, a 11 milliárdos plusz pedig, amivel az előző városvezetés átadta a kerületet, V. Naszályi saját elmondása szerint az idei év végére egyszerűen elillant. A költségvetés szabálytalanságai miatt a budavári Fidesz-frakció tett korábban feljelentést – ebben az ügyben nyomoz most a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztálya.

A frakció közlése szerint miközben a polgármester asszony a bevételek csökkenésével magyarázza a nehéz helyzetet, elfelejti megemlíteni, hogy a dologi és személyi kiadásokra másfélszer annyit költenek egy évben, mint a korábbi vezetés.

 

Milliárdok folytak el úgy, hogy az itt élők semmit sem tapasztaltak ebből, de év végén milliókkal jutalmazták meg saját teljesítményüket. A baloldali önkormányzat ma sem tartotta fontosnak, hogy szabályosan és átlátható módon gazdálkodjon az emberek pénzével, napirendre sem vette a 2022-es költségvetést, amit már tavaly év végén el kellett volna fogadnia a testületnek

– fogalmaztak.

A frakció álláspontja szerint az elmúlt két évben a baloldali városvezetés hanyag, pazarló és átláthatatlan gazdálkodást folytatott, visszaélve az emberek bizalmával. Szerintük ezt bizonyítja az is, hogy

a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztálya nyomozást rendelt el Váradiné Naszályi Márta ellen (ügyében) hivatalos személyként elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt.

 

A rendőrség nem véletlenül nyomoz a polgármester körül: mint arról korábban beszámoltunk, az I. kerület párbeszédes polgármestere a valóságtól 100 millió forintos nagyságrendben eltérő költségvetési rendeletet hirdetett ki 2020-ban a testület által elfogadotthoz képest, amellyel közokirat-hamisítást követett el. Az ügyben a kerületi Fidesz feljelentést tett, így V. Naszályi nemcsak politikai, hanem büntetőjogi következményekkel is számolhat. Annál is inkább, mert az ügyben ugyanis a rendőrség korrupciós osztálya is nyomozást indított.

 

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató