2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elfogták az embercsempészt, aki a gyanú szerint rálőtt egy határőrre a magyar-osztrák határon

Szerda hajnalban elfogták azt a moldovai embercsempészt, aki a feltételezések szerint kedden hivatalos személy elleni erőszakot követett el a Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy osztrák katonával szemben - írta honlapján a rendőrség.

A rendőrök Körmenden állítottak meg egy magyar rendszámú gépkocsit, amelynek három - utóbb előállított - moldovai utasa közül egy 25 éves férfi gyanúsítható a hivatalos személy elleni erőszakkal - közölték.

Az MTI által ismertetett közleményben emlékeztettek arra, hogy az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel Szentpéterfán és környékén a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósított egy embercsempész elfogására. A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint illegális bevándorlókat szállított Ausztriába, és amikor az osztrák határőrök intézkedni akartak ellene, Magyarországra menekült.

Osztrák lapértesülések szerint tűzharc alakult ki az eberaui határátkelő közelében, és a moldovai férfi menekülés közben állítólag rálőtt egy osztrák katonára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató