2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

Megszökött a koronavírusos francia kézilabdázó a szegedi karanténból

Az Origo értesülései szerint engedély nélkül elhagyta a szállodai karantént a francia kézilabda-válogatott koronavírusos játékosa Szegeden. Ironikus, hogy pár napja éppen a franciák voltak felháborodva a szerintük túl enyhe magyarországi járványügyi szabályok miatt.

Az Origo információi szerint a balátlövő Karl Konanról van szó, akit hiába kerestek a szegedi Forrás Hotelben. A sportoló a csapat középdöntőbe jutása után egy bérelt autóval Budapestre indult, majd fertőzötten megjelent a recepción abban a kizárólagos fővárosi szállodában, ahol az Európa-bajnokság többi nemzeti válogatottja is megszállt.

Emlékezetes, a franciák múlt héten még az enyhe járványügyi szabályok miatt panaszkodtak a Le Figarónak, azt állítva, “vért izzadtak”, hogy egészségesen érkezzenek meg Magyarországra, és tartanak a megfertőződéstől. Magukkal szemben mégsem támasztottak szigorúbb elvárásokat, ugyanis a kötelező programok mellé például városnézést is beiktattak. Dylan Nahi, a válogatott balszélsője néhány napja a Dóm térről osztott meg egy rövid videót a közösségi oldalán, – szabadtér lévén – maszkot nem viselő emberek gyűrűjéből.

Forrás: Origo, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató